Mike Eerdhuijzen

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Mike Eerdhuijzen

Mike Eerdhuijzen is een Nederlandse centrale verdediger. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van FC Volendam naar Sparta Rotterdam.

  • Eerdhuijzen speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De verdediger kwam eerder uit voor FC Volendam
  • Met Jong FC Volendam debuteerde hij in de Derde Divisie

Clubcarrière Mike Eerdhuijzen

De geboortewieg van Eerdhuijzen stond op 13 juli 2000 in Volendam. In zijn geboortedorp werd de centrale verdediger opgenomen in de jeugdopleiding van FC Volendam, waar hij het gehele traject wist te doorlopen. De linkspoot speelde een aantal seizoenen met Jong FC Volendam in de Derde Divisie en stoomde zichzelf daarmee klaar voor de A-selectie.

Debuut in Volendam

Op 19 april 2019 debuteerde Eerdhuijzen in de A-selectie van FC Volendam, dat de thuiswedstrijd tegen NEC met 2-3 verloor. In de eerste maanden van het seizoen 2019-2020 kwam de verdediger regelmatig aan spelen toe, maar daarna moest hij zijn plek weer afstaan. Tot en met de zomer van 2022 wist hij überhaupt geen onomstreden status te veroveren in het vissersdorp.

Eerdhuijzen maakte op 9 januari 2022 zijn eerste doelpunt als profvoetballer. In de thuiswedstrijd tegen Telstar (2-1 zege) maakte de Volendammer de gelijkmaker. Hij had daarmee een aandeel in de promotie naar de Eredivisie, maar desondanks besloot FC Volendam hem geen nieuw contract aan te bieden. Sparta Rotterdam sloeg vervolgens toe in de vorm van een driejarig contract.

Mike Eerdhuijzen
In het shirt van Sparta Rotterdam (Pro Shots)

Waardevol voor Sparta

Op 5 augustus 2022 debuteerde Eerdhuijzen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (0-0) namens Sparta Rotterdam. Trainer Maurice Steijn liet hem gedurende het seizoen regelmatig starten en invallen, waardoor hij zijn eerste contractjaar afsloot met 31 officiële wedstrijden. De Kasteelheren bereikten de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal, maar FC Twente dwarsboomde een bekroning op een sterk seizoen.

Door een liesblessure ging de eerste helft van het seizoen 2023-2024 grotendeels aan Eerdhuijzen voorbij. Pas in december 2023 keerde de verdediger weer terug op het veld, maar desondanks wist hij een basisplaats te veroveren onder trainer Jeroen Rijsdijk. Op 2 april 2024 betaalde hij dit vertrouwen terug in de vorm van een doelpunt tegen Vitesse (1-4 zege).

Laatste update: 31 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie