‘Zieke’ trainer slechtste amateurploeg van Nederland blijft genieten

Foto: ‘Zieke’ trainer slechtste amateurploeg van Nederland blijft genieten

SV Blokzijl 1 is de slechtste amateurploeg van Nederland. Met 22 wedstrijden, 0 punten, 5 doelpunten voor en 108 tegen staat de club uit de kop van Overijssel stijf onderaan in de 5e klasse G van het district Noord. Jaap Strik, voetbaltrainer van Blokzijl, laat in een uitgebreid interview met De Telegraaf echter weten zich niet druk te maken om de resultaten. 

Ook in de laatste speelronde volgde weer een nederlaag voor Strik en consorten, maar echt druk kan de oefenmeester zich daar niet om maken. “Ik kan wel gaan schelden, maar daar gaan die jongens echt niet beter door voetballen. Let op, straks in de derde helft kunnen ze met z’n allen bier zuipen als de besten. Dat hoort er ook bij.”

Niet wakker liggen

Strik ligt dan ook helemaal niet wakker van de behaalde resultaten van zijn ploeg. “Voordat ik aan deze klus begon, wist ik al dat het heel moeilijk zou worden om punten te halen. Daarom is het voor mij niet pijnlijk dat wij de enige vijfdeklasser in Nederland zijn die alle wedstrijden heeft verloren. Of ik er weleens wakker van lig? Nee joh, ik weet wat we kunnen en wat we niet kunnen.”

De oefenmeester vertelt in het gesprek met De Telegraaf zich echter wel zorgen te maken over zijn eigen gezondheid. “Ik kamp sinds begin dit jaar met hartfalen, niveau 4 (klachten bij elke inspanning en ook in rust, red.). Het ziet er dus niet zo mooi uit, de artsen kunnen er niets meer aan doen. Ik ben allang blij dat ik hier weer kan rondlopen, want het was een paar maanden geleden op het nippertje… Mijn hart pompt nu niet eens meer voor een derde. Daardoor leef ik in blessuretijd. Het is afwachten wanneer er wordt afgefloten.”

TIP: Wint Nederland van Wales? De odd is 1.64!

Is plezier belangrijker dan prestatie in het amateurvoetbal?

  • Ja
  • Nee
134+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie