Woedende Derksen kan oren niet geloven: “Niet te geloven, wat een gek!”

Foto: Woedende Derksen kan oren niet geloven: “Niet te geloven, wat een gek!”

Johan Derksen staat erom bekend dat hij altijd een vrij duidelijke en uitgesproken mening over alle voetbalgerelateerde zaken heeft, maar de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International schroomt ook niet zijn opinie te geven over politieke of andere maatschappelijke zaken.

Zo vertelt hij op Radio Veronica Inside uitvoerig wat hij vindt van de ‘homohatende’ Nashville Verklaringen, die deze week in Nederland verscheen en ondertekend werd door SGP-voorman Kees van der Staaij. “Niet te geloven zeg, dat die gereformeerde gek uit Zeeland dat ondertekend heeft”, foetert Derksen evident. “Alles wat in dat gedateerde sprookjesboekje (de Bijbel, red.) staat neemt hij letterlijk. Alsof de tijd na Jezus stilgestaan heeft.”

“Het zijn hele gevaarlijke jongens, hoor. De Bijbel is heel lang geleden geschreven, en allang achterhaald. Meneer Van der Staaij gaat dan gewoon dit soort onfrisse meningen ondertekenen.. En dat is dan een politicus die mede de gang van zaken in dit land bepaalt. Alleen al tegen homoseksuele kamerleden vind ik dit echt schandalig. Wat een gelul. Voor de Tweede Wereldoorlog zeiden ze dat ‘er medicijnen voor homoseksuelen, lesbiennes of transseksuelen zijn’. Kom op zeg.”

Zelf kwam Derksen onlangs nog in het nieuws door vermeende homo-onvriendelijke grappen tijdens Veronica Inside. “Dat je geen grappen mag maken over homo’s vind ik onzin, dat mag wel. Maar homoseksualiteit is toch volkomen geaccepteerd door onze maatschappij? En dat zo’n man, met zo’n verantwoordelijkheid, dit dan ondertekent, zegt ook heel veel over zijn achterban. Want Van der Staaij heeft bij het zetten van zijn handtekening natuurlijk wel nagedacht: hij denkt dat hij nu scoort bij zijn achterban. Want ik denk dat de hele gereformeerde klik er zo over denkt”, aldus De Snor tot slot.

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee..
834+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie