Voorspelling: kan Utrecht profiteren van de mindere vorm van PSV?

Foto: Voorspelling: kan Utrecht profiteren van de mindere vorm van PSV?

Deze speelronde moet PSV op bezoek bij FC Utrecht. De Eindhovense ploeg heeft net een zware Europese wedstrijd achter de rug. Voor Utrecht lijkt dit daardoor een uitgelezen kans om punten te pakken tegen PSV. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd FC Utrecht – PSV.

FC Utrecht: teaminfo en vorm

FC Utrecht staat momenteel een beetje in niemandsland in de Eredivisie. De club staat namelijk zes punten voor op Heerenveen en vier punten achter Sparta. Utrecht lijkt dit seizoen te goed voor de nummer acht tot achttien, maar niet goed genoeg om aan te sluiten bij de top zes. De Domstedelingen krijgen voor een club uit de top van Nederland ongelofelijk veel doelpunten tegen. 33 keer moest de keeper van Utrecht de bal al uit het doel halen.

In de afgelopen weken heeft de club wisselvallige resultaten behaald. Zo werd er verloren van FC Utrecht (2-0) en Vitesse (2-0) en gelijkgespeeld tegen AZ (5-5) en Go Ahead Eagles (2-2), maar er werd ook gewonnen van Excelsior (1-0) en Heerenveen (1-0).

Verder wist Utrecht in de KNVB Beker de kwartfinale van het toernooi te bereiken door AZ te verslaan in de achtste finale. Utrecht kwam vroeg op voorsprong door een treffer van Nick Viergever, maar AZ wist vlak voor het fluitsignaal nog de gelijkmaker te scoren. Daardoor kwam er verlenging en FC Utrecht maakte in deze verlenging het winnende doelpunt, hierdoor wist de ploeg uiteindelijk met 1-2 van AZ te winnen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV: teaminfo en vorm

De Eindhovenaren leken afgelopen week de vorm weer te hebben gevonden door met 6-0 van FC Groningen te winnen. Als er al spelers naast hun schoenen waren gaan lopen zullen ze dat na de nederlaag tegen Sevilla niet meer doen. In de Europa League verloor PSV namelijk met 3-0 van de Spaanse club. Tussen minuut 45 en 55 scoorde Sevilla alle drie de doelpunten. Daarna was PSV geklopt en de ploeg heeft nu een wonder nodig om nog door te gaan in Europa. Sevilla maakt zelf een matig seizoen door. De club staat slechts twaalfde in La Liga, wat de nederlaag voor PSV nog pijnlijker maakt.

In de Eredivisie kan PSV het zich eigenlijk niet veroorloven om te verliezen. Ondanks de mindere resultaten in de afgelopen weken staat PSV nog altijd maar vier punten achter op koploper Feyenoord. Alles is dus nog mogelijk voor de Eindhovenaren, maar er moet dan wel worden gewonnen tegen clubs als FC Utrecht.

Het opvallende aan de cijfers van PSV is dat de ploeg na Ajax de meeste doelpunten maakt in de competitie. Daarnaast heeft de ploeg na Ajax ook het beste doelsaldo, maar toch staan deze twee ploegen op plaats drie en vier in de Eredivisie. PSV kan zich vooral in het defensieve aspect van het spel verbeteren. Feyenoord kreeg zes doelpunten minder tegen in de competitiewedstrijden. Weet PSV de defensie op orde te krijgen, dan gaat de ploeg een serieuze kandidaat voor de titel worden.

Xavi Simons scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen wist PSV met 6-1 van Utrecht te winnen. Xavi Simons, Guus Til en Anwar El Ghazi wisten allemaal twee keer het net te vinden in deze wedstrijd. Van de laatste vijf Eredivisie-duels tegen Utrecht wist PSV er vier te winnen en de andere ontmoeting eindigde in een gelijkspel. In 2019 won Utrecht voor het laatst van PSV.

Wedtip FC Utrecht – PSV

Ondanks de nederlaag tegen Sevilla is PSV nog altijd de favoriet voor dit duel. Utrecht verkeert in een betere vorm dan tijdens de vorige ontmoeting. Een nieuwe monsterscore voor PSV lijkt er daarom niet in te zitten. Voor Utrecht is dit een prettig moment om PSV te treffen omdat de spelers van de Domstedelingen meer rust hebben gehad. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.10 op Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie