‘Vitessenaren unaniem op vraag wie sterker is: Feyenoord of PSV’

Foto: ‘Vitessenaren unaniem op vraag wie sterker is: Feyenoord of PSV’

Feyenoord won afgelopen weekend met 4-0 van Vitesse. De Rotterdammers bevestigden daarmee nogmaals dat ze een serieuze kans maken op titelprolongatie, ook al staat PSV natuurlijk nog wel vier punten voor.

‘Eigenlijk is de conclusie dat Feyenoord qua niveau er echt bovenuit steekt’

“Ik heb de vraag gesteld aan Cocu en Van Ginkel na afloop van de wedstrijd”, opent commentator Arman Avsaroglu in de NOS Voetbalpodcast. “Ze hebben tegen de hele top vier gevoetbald met Vitesse. Eigenlijk is de conclusie dat Feyenoord qua niveau er echt bovenuit steekt. Feyenoord speelt met een veel hoger tempo en heeft veel meer creativiteit in het elftal, ook meer variatie in het spel.

Jeroen Grueter vergelijkt het met vorig seizoen. “Feyenoord is in deze fase veel verder dan vorig seizoen in dezelfde fase. Als je een jaar teruggaat, herinner je je vast hoe moeizaam Feyenoord wedstrijden won, altijd in de laatste minuten. Slot klaagde er ook over dat het niet lukte om wedstrijden gemakkelijk te winnen. We moesten er altijd zo hard voor werken; het was vaak blijven gaan en in het laatste offensief nog een doelpunt maken. Dat was de grote kwaliteit. We zitten nu in oktober, en het gemak waarmee Feyenoord al voetbalt in oktober vind ik echt ongekend.”

‘Alles wat ontbreekt bij Ajax, is aanwezig bij Feyenoord’

Avsaroglu besluit: “Alles wat ontbreekt bij Ajax, is aanwezig bij Feyenoord. De jongens spelen als een team en hebben plezier met elkaar. Ze hebben een coach die een duidelijk plan in zijn hoofd heeft en dat kan overbrengen op zijn spelers. De spelers tillen elkaar naar een hoger niveau. Op die manier stijg je elke keer een stukje in niveau.”

Feyenoord is sterker dan PSV

  • Eens
  • Oneens
4094+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie