Vermoedelijke opstelling Oranje: ‘Koeman kiest voor dynamiek’

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje: ‘Koeman kiest voor dynamiek’

Oranje wacht maandagavond een cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. De manschappen van bondscoach Ronald Koeman moeten minimaal een punt halen om een goede kans te maken op plaatsing voor het EK in Duitsland. Tegen Frankrijk ging men nipt met 1-2 onderuit, maar uit het optreden kan veel vertrouwen geput worden. De verwachting is dan ook dat Koeman het elftal grotendeels intact zal laten.

Dynamische Malen krijgt de voorkeur

Wout Weghorst viel tegen Frankrijk al vroeg uit met een blessure en werd vervolgens vervangen door Doneyll Malen. Laatstgenoemde maakte een goede indruk tijdens zijn invalbeurt en lijkt maandagavond de voorkeur te krijgen boven Weghorst. De spits is wel weer fit, maar met Malen heeft Koeman een dynamischere spits in zijn voorhoede.

Op het middenveld lijkt Marten de Roon geslachtofferd te worden. De middenvelder van Atalanta Bergamo maakte geen sterke indruk en werd in de rust vervangen door Mats Wieffer. Ook de Feyenoorder kende een goede invalbeurt en lijkt daarmee te kunnen rekenen op een basisplaats tegen de Grieken.

Oranje-debutanten weer in basisopstelling

De verwachting is dat Koeman de andere negen namen zal laten staan om zo ook vastigheid in het elftal te houden. Ook de tegen Frankrijk debuterende Bart Verbruggen mag onder de lat blijven staan. Een andere debutant, Quilindschy Hartman, kan ook rekenen op een basisplaats. De linksback maakte een uitstekende indruk en was ook nog eens trefzeker tegen de Fransen.

Vermoedelijke opstelling Oranje:  Verbruggen; Geertruida, Van Dijk (c), Aké; Dumfries, Wieffer, Veerman, Hartman; Reijnders, Simons; Malen.

Verwacht jij een overwinning voor Oranje?

  • Ja
  • Nee, ze spelen gelijk
  • Nee, ze gaan verliezen
1328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie