Veel transferwaardes Ajax-selectie achteruit, één lichtpuntje in Amsterdam

Foto: Veel transferwaardes Ajax-selectie achteruit, één lichtpuntje in Amsterdam

Waar veel transferwaardes van Feyenoord spectaculair omhoog schoten, is dat bij de Ajax-selectie heel anders. Bij de meest recente update van Transfermarkt zakten de waardes van heel wat spelers van de Amsterdammers. Er is echter wel een lichtpuntje.

Hato stijgt juist tijdens crisis in Johan Cruijff ArenA

Ajax zit momenteel in een crisis die zijn weerga niet kent. Na de vele wisselingen in de selectie afgelopen zomer, beleefde de ploeg van Maurice Steijn de slechtste seizoenstart in de clubhistorie in bijna 60 jaar. De trainer heeft er nog geen geheel van gesmeden, terwijl veel aankopen verpieteren op de bank. De negatieve tendens is ook te zien bij de meeste recente update van Transfermarkt.

Steven Bergwijn is nog altijd de speler met de meeste transferwaarde in de Johan Cruijff ArenA. De transfersom van de aanvoerder wordt getaxeerd op 20 miljoen euro, dat is 2 miljoen minder dan tijdens de laatste update. Aankoop Josip Sutalo volgt kort daarachter met 18 miljoen euro, dat is even hoog als bij de vorige keer. Hij was een van de weinige aanwinsten in de hoofdstad waar weinig twijfels bij waren, maar tot dusver maakt de Kroatische verdediger een matige indruk.

Meerdere dalers

Naast Bergwijn zijn verder de waardes van onder meer Borna Sosa, Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Branco van den Boomen gedaald. Veel spelers zijn op dezelfde waarde blijven hangen. Opvallend genoeg staan er bij de 5 duurste Ajax-spelers twee ervan, Chuba Akpom en Sosa, niet eens in de basis. Jorrel Hato onttrekt zich aan de malaise: zijn waarde is verdubbeld sinds juni. De jeugdinternational is nu 10 miljoen euro waard.

Top-5 transferwaardes Ajax

1. Steven Bergwijn20 miljoen euroDaling: 2 miljoen
2. Josip Sutalo18 miljoen euroZelfde gebleven
3. Brian Brobbey12 miljoen euroZelfde gebleven
3. Chuba Akpom12 miljoen euroZelfde gebleven
3. Borna Sosa12 miljoen euroDaling: 3 miljoen

Eens met de nieuwe transferwaardes?

  • Zeker wel
  • Niet bepaald..
501+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie