Van ‘t Schip wijst oorzaak Ajax-problemen aan

Foto: Van ‘t Schip wijst oorzaak Ajax-problemen aan

John van ‘t Schip is zoals zovelen bepaald nog niet onder de indruk van wat Ajax dit seizoen onder trainer Alfred Schreuder laat zien. Deze week werden de Amsterdammers nog uit de Champions League geknikkerd.

“De automatismen die er vorig jaar wel waren, zijn er nog steeds niet”, vertelt Van ‘t Schip in de studio bij ViaPlay. “De balans in het elftal, als je alleen al voorin kijkt…Schreuder is nog steeds aan het zoeken. Bergwijn begon op links, nu staat hij vaak op rechts. Daar komt hij helemaal niet uit de voeten. Als hij dan weer op links stond, kwam Tadic weer op een andere positie te staan. Dat geeft aan dat hij nog aan het zoeken is.”

Zoeken

En dat ‘voelen de spelers’, denkt Van ‘t Schip. “Op het middenveld is Klaassen in de Nederlandse competitie ‘Mister 1-0’, maar in het spel zelf kwam hij er ook niet uit. Berghuis speelt dan als middenvelder, maar ik weet niet of dat nou écht zijn positie is. Daar kwam hij natuurlijk terecht omdat Antony op rechts speelde.”

Alle wijzigingen in de formatie blijken bepaald niet bevorderlijk voor het spel. “Je mist daardoor de vastigheid waar je op terug kan vallen als het even niet loopt. Dat heeft met dingen als intensiteit en op het juiste moment druk zetten. Dan ga je op twee gedachten hinken, waarbij de een wel gaat druk zetten, maar de ander niet. Je moet allemaal dezelfde gedachte hebben. Dat heeft ook met vertrouwen te maken. Dat is er op dit moment niet. Dat zie je gewoon.”

Is Schreuder nog wel de juiste man voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
3009+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie