Van ‘t Schip schuift gedwongen in Ajax-formatie

Foto: Van ‘t Schip schuift gedwongen in Ajax-formatie

John van ‘t Schip kan donderdagavond op bezoek bij Aston Villa beschikken over Brian Brobbey. De aanvaller, die na zondagmiddag een twijfelgeval was, staat in het centrum van de aanval opgesteld.

Sutalo in basisteam Ajax, Brobbey fit genoeg

De hoofdtrainer speelt alweer aan aantal weken in een 5-4-1 formatie en dat is ook in Engeland het geval. Achterin heeft Van ‘t Schip echter moeten schuiven. Tristan Gooijer kreeg in het heenduel in de Johan Cruijff ArenA namelijk een rode kaart en is daardoor een week later niet speelgerechtigd. Zijn positie wordt ingenomen door Devyne Rensch.

Dat betekent dat er in het centrum van de verdediging een plekje is vrijgekomen. Naast Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato is er daardoor plaats voor Josip Sutalo, die tegen Fortuna Sittard ook al binnen de lijnen stond. Van ‘t Schip kiest aan de linkerkant van de defensie voor Borna Sosa, die voor de nodige diepgang moet zorgen.

Het middenveld is tegen Aston Villa intact gebleven. Sivert Mannsverk en Jordan Henderson moeten gezamenlijk voor de balans zorgen, terwijl Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson een meer aanvallende rol moeten gaan bekleden. In het centrum van de aanval is Brobbey fit genoeg bevonden om te starten.

Blessures van Bergwijn en Berghuis

Nog altijd heeft Van ‘t Schip te maken met de nodige blessures, waarbij Steven Bergwijn en Steven Berghuis voor het meeste gemis zorgen. Beide spelers staan alweer enige tijd buitenspel en een rentree lijkt nog even op zich te moeten wachten. Berghuis ging onlangs namelijk door zijn rug heen en heeft daarmee een nieuw kwetsuur.

Welke club bereikt de kwartfinale?

  • Ajax
  • Aston Villa
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie