Van Nistelrooy: “Duidelijk waar we staan”

Foto: Van Nistelrooy: “Duidelijk waar we staan”

Ruud van Nistelrooy baalt van de Europa League-uitschakeling tegen Sevilla. PSV toonde donderdagavond eerherstel door met 2-0 te winnen, maar dat was net niet voldoende na de 3-0 in Spanje.

Pas in de 77ste minuut werd de ban gebroken. “Vanaf toen werd het leuk”, beaamde Van Nistelrooy op de persconferentie. “Helaas kwam in de 94ste minuut pas de tweede. Daarna had je nog dat moment met Guus Til, maar dat schot werd geblokt. De spelers waren vooral teleurgesteld dat de scheidsrechter snel affloot na wat er gebeurde. Zij hoopten nog op een slotoffensief.”

Van Nistelrooy vond dat PSV voor rust stroef speelde. “De eerste helft wilden we heel anders insteken, maar we kregen het niet goed genoeg voor elkaar. Sevilla won vaak de tweede bal, dan is de druk weg. Dan mis je het offensief. Natuurlijk spelen wij daar ook een rol in. De intenties waren er, maar het lukte niet goed genoeg. Uiteindelijk kijk je naar twee avonden en dan is de eindstand 3-2.”

Aanknopingspunten

“Je weet dat je vanavond niet hebt verloren, dat je een goede prestatie hebt geleverd. Met deze jonge groep had je vanavond niet meer kunnen doen. Dan weet je ook dat uit met drie goals verliezen te veel is”, aldus Van Nistelrooy, die niet ontevreden is. “We kwamen tekort tegen een heel goed Sevilla. Niet heel veel, dat blijkt uit de score. Je zou kunnen zeggen een doelpunt tekort.”

Van Nistelrooy besluit: “Dat is misschien kort door de bocht, maar het is duidelijk waar we staan als team. In een poule met Arsenal, Bodø en Zürich hebben we een heel goede Europese campagne gehad. Nu ook weer thuis 2-0 tegen Sevilla. We hebben het vaker over details gehad en constant presteren op topniveau. Dan moeten er stappen worden gemaakt, dat is duidelijk. Maar er zijn ook genoeg aanknopingspunten.”

PSV landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met zijn analyse?

  • Ja
  • Nee
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie