‘Van Nistelrooij verrast met nieuwe club’

Foto: ‘Van Nistelrooij verrast met nieuwe club’

sc Heerenveen bracht maandagochtend het nieuws naar buiten dat trainer Kees van Wonderen aan het einde van het seizoen vertrekt. Mogelijk is zijn vervanger Maurice Steijn, die recentelijk al gespot werd in een hotel, waar hij sprak met een delegatie van de Friezen. Toch is het niet ondenkbaar dat Heerenveen ook nog voor een andere kandidaat kan gaan, die in zijn tijd als speler een grote doorbraak beleefde in Friesland: Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij in beeld voor nieuwe trainersklus, mogelijk Heerenveen?

De voormalig topspits stapte vorig seizoen op bij PSV, maar gaf onlangs in gesprek met collega Alex Pastoor in de podcast Open Vizier aan weer open te staan voor een nieuwe job als hoofdtrainer. “Ik denk en ik hoop in de zomer weer aan de slag te gaan. Dat wil ik heel graag, het kriebelt. Ik wil de geleerde lessen meenemen in mijn volgende job. Dat kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. In de landen waar ik gespeeld heb, Engeland, Spanje en Duitsland, zijn er bijvoorbeeld fantastische projecten mogelijk. De visie, structuur en ideeën van de club moeten passen bij mijn benadering.”

Een nieuwe hoofdklus in Nederland sluit Van Nistelrooij dus niet uit, die bij Heerenveen grote successen kende als speler onder Foppe de Haan. Dat leverde hem vervolgens grote transfers op naar PSV, Manchester United en Real Madrid. De spits is nog altijd geliefd in Friesland en onder de Heerenveen-supporters en dus zou een nieuw dienstverband geen onlogische gedachte zijn.

Spaans avontuur voor Van Nistelrooij?

Al zou een Spaans avontuur ook zomaar eens kunnen, gezien hij van de week werd gespot bij een training van Real Betis. Hij wilde daar de werkwijze van Manuel Pellegrini bestuderen, vertelde de oud-topspits aan ABC. “Ik ben speciaal gekomen om ervaringen uit te wisselen, te praten met Pellegrini en zijn technische staf. Ik wil Betis op alle afdelingen leren kennen. Het is een heel goed moment om ervaring op te doen, gezien mijn verleden bij PSV. Een nieuwe klus in Spanje? Wie weet..”

Wie is de beste kandidaat voor Heerenveen?

  • Steijn
  • Van Nistelrooij
  • Liever een andere trainer
8648+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie