Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Hanegem ziet opvallende trend onder vertrekkende voetballers

Foto: Van Hanegem ziet opvallende trend onder vertrekkende voetballers

Willem van Hanegem is onder de indruk van Teun Koopmeiners. De middenvelder deed het volgens De Kromme uitstekend in de Europa League-finale, die door Atalanta Bergamo werd gewonnen. Volgens Van Hanegem heeft Koopmeiners net als een aantal andere Nederlandse voetballers een uitstekende keuze gemaakt door naar Italië te trekken.

Van Hanegem prijst Koopmeiners en ontwikkeling Nederlandse voetballers in Italië

Real Madrid won zaterdag ten koste van Borussia Dortmund de Champions League, maar tijdens de finale dwaalden de gedachten van Willem van Hanegem ook af naar een andere Europese eindstrijd. De Europa League-finale, die een week eerder werd gewonnen door Atalanta, met Koopmeiners in de gelederen.

In het Algemeen Dagblad is Van Hanegem lyrisch over de Oranje-international. “Hij liet zijn beste voetbal zien in een Europese finale, waar alle ogen op zijn gericht. Dat is knap, want er zijn niet veel spelers die daartoe in staat zijn. Zelfs Toni Kroos en Jude Bellingham speelden zaterdagavond op Wembley voor hun kwaliteiten erg matig.”

Serie A ideale competitie voor Nederlandse voetballers

Volgens Van Hanegem heeft Koopmeiners er goed aan gedaan om AZ in te ruilen voor het Italiaanse voetbal. “Ik constateer wel dat jongens die vanuit Nederland naar Italië zijn vertrokken, écht beter zijn geworden. Tijjani Reijnders bij AC Milan, Marten de Roon en Teun Koopmeiners bij Atalanta, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij bij Internazionale. Eerder al Jerdy Schouten bij Bologna. Joshua Zirkzee laat het daar ook zien.”

Is de Serie A de beste competitie voor Nederlandse voetballers om heen te gaan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat maakt niks uit naar welke competitie ze gaan
726+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie