Van der Vaart hekelt Ajax-aanhang: “Zo respectloos”

Foto: Van der Vaart hekelt Ajax-aanhang: “Zo respectloos”

Rafael van der Vaart heeft geen goed woord over voor een deel van de Ajax-supporters. De voetbalanalist vindt dat een groot deel van de Ajax-aanhang zich respectloos heeft opgesteld richting algemeen directeur Edwin van der Sar.

Van der Sar uitgefloten door Ajax-aanhang

Supporters keerden zich tegen de algemeen directeur nadat hij het veld op was gekomen voorafgaand aan het duel met FC Utrecht voor het afscheid van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger. Aan tafel bij Studio Voetbal zegt Van der Vaart niets van de reactie van de Ajax-supporters te begrijpen. “Hier word ik heel verdrietig van. We weten allemaal dat het zo werkt in het voetbal, maar deze man heeft zoveel betekend als speler. Blijkbaar is het krediet tot de voordeur en is het daarna klaar. Dit is toch pijnlijk om te zien… De grote Van der Sar, we kennen ‘m allemaal, die wil alleen het beste voor Ajax.”

Van der Vaart keurt het gedrag van de Ajax-aanhang dan ook af. “Als hij mooie woorden spreekt voor Stekelenburg en Reiziger, kunnen ze het nog niet opbrengen om even hun mond te houden. Ik vond dit zo respectloos naar iedereen eigenlijk, jammer.”

Heitinga neemt het op voor Van der Sar

Ook Ajax-trainer John Heitinga vertelde op de persconferentie na de wedstrijd dat Van der Sar meer respect verdient. “Het is een icoon. Edwin doet ook heel veel dingen erg goed. Het is een moeizaam jaar, dus ook voor Edwin. Voor ons allemaal. Het belangrijkste is dat de jongens waar we afscheid van nemen, waarvan eentje stopt met voetballen en de andere heeft een geweldige bijdrage geleverd, Michael Reiziger, worden geëerd.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:47.

Moet Van der Sar opstappen bij Ajax?

  • Ja, dat zou beter voor de club zijn
  • Nee, moet gewoon aanblijven bij Ajax
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie