Valentijn Driessen: ‘Onwaarschijnlijk dat Koeman zoiets doet’

Foto: Valentijn Driessen: ‘Onwaarschijnlijk dat Koeman zoiets doet’

Valentijn Driessen constateert dat men bij het Nederlands elftal momenteel met een serieus keepersprobleem kampt. Zo zijn Justin Bijlow en Jasper Cillessen geblesseerd, en verkeren Bart Verbruggen, Mark Flekken én Andries Noppert allemaal niet in hun beste vorm.

Voor wie moet Ronald Koeman als doelman van Oranje kiezen?

Tijdens de vorige interlandperiode mocht Flekken keepen, maar hij maakte een tamelijk belabberde indruk. Hij oogde negentig minuten onzeker en blunderde door Frenkie de Jong in de dekking aan te spelen. Diens balverlies leidde tot een hoekschop waaruit de Ieren scoorden”, weet Driessen nog, in zijn stuk voor De Telegraaf.

Verbruggen op zijn beurt zit in een roulatiesysteem bij Brighton (concurrent is Jason Steele), twee weken geleden blunderde de jongeling nog flink tegen Brentford (3-1). En Noppert ging afgelopen weekend voor de zoveelste keer dit seizoen in de fout namens sc Heerenveen, bij de winnende treffer van Michel Vlap (FC Twente, 1-0). Noppert zit in een enorme vorm- én vertrouwenscrisis. “Het is onwaarschijnlijk dat Koeman een keeper opstelt bij wie alle vertrouwen is verdwenen”, stelt Driessen.

Nick Olij?

De journalist besluit: “Koeman speelt met het idee Sparta-keeper Nick Olij te selecteren en nam hem op in de voorselectie. Hij maakt bijna wekelijks een goede indruk bij Sparta. Maar hem voor de leeuwen te gooien als de druk er vol op staat tegen vice-wereldkampioen Frankrijk…”

Zou jij voor Olij kiezen momenteel?

  • Ja
  • Nee
979+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie