TRANSFERUURTJE: PSV moet verkopen, Senesi-tegenvaller

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV moet verkopen, Senesi-tegenvaller

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV wordt financieel gezien keihard geraakt door het coronavirus en moet in de aankomende zomer meerdere van zijn ‘pronkstukken’ verkopen, zo schrijft Voetbal International op dinsdagochtend. Donyell Malen en Denzel Dumfries komen hiervoor in aanmerking. Over de tekorten in Eindhoven meldt het blad allereerst: “De club loopt vanwege de coronacrisis veel inkomsten mis en stevent af op een zeer fors operationeel tekort; naar schatting 20 à 25 miljoen euro. Niet alleen de voetballers en trainers in Eindhoven moeten inleveren, het voltallige personeel doet mee.” En dus moet er verkocht worden… “Duidelijk is dat Donyell Malen komende zomer de grote cashcow moet worden, terwijl PSV verwacht ook de nodige miljoenen binnen te halen met de verkoop van Denzel Dumfries.” 

En Mohamed Ihattaren? “Het contract van het negentienjarige talent loopt na volgend seizoen af en de pogingen die verbintenis te verlengen lopen al ruim een jaar op niets uit. Ihattaren lijkt derhalve bezig aan zijn laatste maanden bij PSV. Hij wordt geregeld in verband gebracht met rivaal Ajax.” Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola reageert echter: “Op dit moment speelt er nog niets.”

Feyenoord hoopt het contract van Marcos Senesi open te breken en te verlengen, maar het is de grote vraag of de Argentijnse centrumverdediger hier zélf wel voor openstaat. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport in ieder geval niet. De roze sportkrant schrijft vandaag namelijk dat de stopper al ‘ja’ heeft gezegd tegen voorzitter Aurelio De Laurentiis van Napoli, die hem graag naar de Serie A wil halen. En naar verluidt moeten de Rotterdammers nóg een grote tegenvaller slikken. De laatste tijd konden we een hoop indianenverhalen lezen over de vermeende vraagprijs van technisch directeur Frank Arnesen, die op 50 (!) miljoen euro zou hopen. Napoli is echter totaal niet van plan om hier gehoor aan te geven, want volgens La Gazzetta dello Sport willen de Italianen maximaal 15 miljoen euro betalen voor hun doelwit.

Buitenland:

Het heeft behoorlijk lang geduurd: in de afgelopen zomer gaf oefenmeester Ronald Koeman al aan dat hij Eric García van Manchester City wilde hebben, maar toen werd dit plannetje nog afgeschoten door het technisch secretariaat van FC Barcelona. Deze week kunnen we dan eindelijk witte rook verwachten. De krant El Mundo Deportivo schrijft op dinsdagochtend namelijk dat de onderhandelingen met de jonge Spaanse verdediger de laatste fase ingegaan zijn. Er moet nog één kleine klap op gegeven worden en dan mag García zich officieel speler van Barça noemen. In de aankomende zomer loopt het contract van de stopper in het Etihad Stadium af en dus kan hij gaan en staan waar hij wil. Coach Josep Guardiola van de Citizens onthulde eerder al dat de toekomst van de jongeling hoogstwaarschijnlijk in het Camp Nou-stadion zou liggen.

Giovanni van Bronckhorst is momenteel clubloos, maar die situatie hoeft niet veel langer meer te duren. Volgens de Engelse media ziet de trainer het namelijk wel zitten om aan de slag te gaan bij de Premier League-laagvlieger Newcastle United. Oefenmeester Steve Bruce staat onder grote druk op St. James’ Park vanwege de slechte resultaten en de lage klassering (zeventiende) van de Magpies. Mogelijk wordt hij zeer binnenkort ontslagen, en dan is Van Bronckhorst een belangrijke kandidaat om hem op te volgen. Volgens de krant The Chronicle zijn er al informele contacten geweest met de coach die het eerder dit seizoen om persoonlijke redenen voor gezien hield bij het Chinese Guangzhou R&F (inmiddels Guangzhou City). Van Bronckhorst zou zich in ieder geval warm aanbevolen houden.

Senesi naar Napoli?

  • Moet hij doen
  • Moet hij niet doen
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie