TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt Suárez-nieuws, Stengs én Boadu

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt Suárez-nieuws, Stengs én Boadu

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Mino Raiola is volgens velen de beste zaakwaarnemer ter wereld, maar critici stellen dat hij zijn spelers te vaak voor het grote geld laat kiezen. In gesprek met Voetbal International bijt hij nu van zich af. “Stengs, Boadu, Malen, Wijndal, maar ook Ryan Gravenberch van Ajax konden allemaal allang naar grote Europese clubs”, aldus Raiola. “De afgelopen jaren word ik bijna dagelijks benaderd. Ik heb ze allemaal bij hun huidige club gehouden. Maar ook daar hoor je niemand over. Misschien blijven ze nog wel een jaar, maar als Ajax er met AZ uitkomt en een goed plan heeft voor bijvoorbeeld Stengs en Boadu, is het mijn plicht te gaan luisteren”, aldus Raiola.


Luis Manuel Orejuela heeft Ajax al verruild voor Cruzeiro, dat hem eerder huurde, en het is een goede mogelijkheid dat de Amsterdammers nog meer spelers gaan verkopen. Lisandro Magallán staat bijvoorbeeld op de nominatie om te vertrekken. Een jaartje geleden betaalde directeur voetbalzaken Marc Overmars nog 9 miljoen euro aan Boca Juniors om de Argentijn naar de Johan Cruijff ArenA te halen, maar eigenlijk liet de stopper al vanaf minuut één zien een miskoop te zijn. Op dit moment wordt hij uitgeleend aan het Spaanse Deportivo Alavés, maar ook daar komt hij niet aan spelen toe. Volgens de Argentijnse media staat Racing Club klaar om Magallán naar ‘huis’ te halen, maar om dat mogelijk te maken zal Overmars veel water bij de wijn moeten doen. Er is momenteel natuurlijk geen club die 9 miljoen euro voor de stopper wil betalen, de helft zou zelfs al veel zijn.

Érick Gutiérrez speelt nu anderhalf jaar voor PSV, maar heeft maar weinig indruk kunnen maken in het Philips Stadion. Er is daarom een kans dat hij binnenkort al vertrekt uit de lichtstad van Nederland, naar Istanbul bijvoorbeeld. Volgens de Turkse media is de interesse van Besiktas in een samenwerking met de middenvelder namelijk serieuzer dan gedacht. De Süper Lig-topclub zou zelfs al een balletje opgegooid hebben bij technisch manager John de Jong, die naar verluidt geantwoord heeft: “Laten we een afspraak inplannen.” Het is de bedoeling dat de international van Mexico het komende half jaar op huurbasis uitkomt in de Vodafone Arena, maar Besiktas aast wel op een optie tot koop.


We weten dat Feyenoord in de winterstop op zoek gaat naar een nieuwe spits. De naam van John Guidetti wordt vaak genoemd bij de Rotterdammers en de Zweed lijkt ook wel wat te voelen voor een comeback in De Kuip. Er zijn echter een aantal beren op de weg. Deportivo Alavés wil zijn speler namelijk liever niet verhuren, maar verkopen. Volgens de Spaanse media vraagt de huidige nummer vijftien van de Primera División ongeveer 4 miljoen euro voor zijn speler, maar heeft Frank Arnesen (de nieuwe technisch directeur van Feyenoord) al laten weten dat hij dit bedrag sowieso niet op tafel legt.

Buitenland:

Luis Suárez zinspeelde op een terugkeer naar Ajax, maar dat lijkt er voorlopig niet van te komen. Volgens de Spaanse sportkrant AS gaat de Uruguayaan zijn contract met FC Barcelona openbreken. Suárez is bezig aan zijn zesde seizoen in Camp Nou en heeft zich meer dan bewezen. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door, maar FC Barcelona zou hebben besloten om deze open te breken. De verwachting is dat de ervaren aanvaller binnenkort zijn handtekening zet onder een verbintenis tot medio 2022. Op dit moment is Suárez 32 jaar en daar komt in januari een jaartje bij. Mocht de aanvaller daadwerkelijk nog twee seizoenen actief blijven, dan lijkt een terugkeer naar Ajax onderhand geen optie meer.


Het is alleszins een mogelijkheid dat Edinson Cavani al in de winterstop vertrekt bij Paris Saint-Germain. De Fransen beschikken dit seizoen immers over de diensten van Mauro Icardi, die de Uruguayaan al voorbijgestreefd is. Atlético Madrid wil wel zakendoen. Voetbal International schrijft over de stand van zaken: “Atlético Madrid weet waar het aan toe is. Als de Spanjaarden zich willen versterken met Edinson Cavani, moet er een bedrag van tien miljoen euro worden betaald aan Paris Saint-Germain.” Het blad vervolgt: “Op het eerste oog is die transfersom heel acceptabel, maar Cavani wordt in februari alweer 33 jaar en Atlético verdient in de toekomst waarschijnlijk niets meer aan de spits. Le Parisien stelt desondanks dat Diego Simeone de vergoeding alleszins bespreekbaar vindt en wil in januari dan ook Cavani verwelkomen.”

Stengs en Boadu naar Ajax

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
2036+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie