“Toen dacht ik: hij wordt mijn nieuwe Ajax-trainer”

Foto: “Toen dacht ik: hij wordt mijn nieuwe Ajax-trainer”

Erik ten Hag verruilde FC Utrecht begin 2018 voor Ajax. Een 1-2 overwinning van de Domstedelingen bezorgde hem de baan in Amsterdam, zo erkent Marc Overmars.

Op 5 november 2017 won Utrecht met 1-2 in Amsterdam. “Toen dacht ik: hij wordt mijn nieuwe Ajax-trainer”, stelt Overmars in De Telegraaf. Daar stond een ‘extreem hoge’ afkoopsom tegenover, maar dat deerde de directeur voetbalzaken niet. “Voor je nummer 1 keus doe je dat. Erik kijkt naar de samenstelling van zijn selectie, projecteert daarop zijn visie en speelt aanvallend. Zelfs daarmee krijg je geen garantie.”

“Hoewel ik voelde dat het er met hem bij Ajax uit zou komen. Achteraf gezien is het mooi dat het precies zo is uitgepakt als van tevoren gedacht”, aldus Overmars. Hoe Ten Hag daar zelf naar keek? “Hier moet je goed voetbal spelen, dominant, op de helft van de tegenstander en ervoor zorgen dat spelers zich ontwikkelen. Ajax trainen is ook al die verwachtingen managen. Mijn opvoeding in topvoetbal heb ik bij Bayern München gehad. Beter is nauwelijks denkbaar. Het sterkte mij in de overtuiging dat ik een Ajax-trainer was.”

Wel stelde Ten Hag een duidelijke voorwaarde aan zijn overstap naar Ajax. “Ik wilde alleen naar Ajax komen op voorwaarde dat Marc minimaal anderhalf jaar zou blijven. Mijn gevoel bij hem was goed en er was tijd nodig om mijn visie in te slijpen.” Overmars stemde toe. “Daar sprak ook vertrouwen naar mij uit, dat Erik het samen met mij wilde doen bij Ajax.”

Ajax landskampioen? Win 1.50 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Vertrekt Ten Hag na dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie