‘Ten Hag pleegt Ajax-coup met toptalent’

Foto: ‘Ten Hag pleegt Ajax-coup met toptalent’

Erik ten Hag berooft Ajax mogelijk weer van een speler. In navolging van Lisandro Martínez en Antony kan Amourricho van Axel Dongen de volgende worden die Amsterdam van Manchester verruilt.

Van Axel Dongen op de radar van United

Transferexpert Fabrizio Romano meldt woensdagavond dat United de situatie van Van Axel Dongen nauwlettend in de gaten houdt. De 18-jarige aanvaller beschikt bij Ajax namelijk over een aflopend contract. De Italiaan bracht gisteren al de update dat de Amsterdamse clubleiding druk bezig is om de verbintenis te verlengen tot medio 2027. Een akkoord lijkt voorlopig nog niet aanstaande, er zou een behoorlijk gaat zijn tussen beide partijen.

Debuut onder Ten Hag

En daar wil de Engelse grootmacht van profiteren, door hem komende zomer transfervrij op te pikken. Ten Hag is gecharmeerd van de vleugelspeler en liet hem in zijn tijd bij Ajax ook debuteren in het eerste elftal. De drie wedstrijden die de speler uit Almere maakte voor Ajax 1, waren allemaal onder het bewind van de Tukker. Ten Hag put op de transfermarkt graag uit spelers die hij goed kent. Zo nam hij Martínez en Antony mee van Ajax, en haalde verder Tyrell Malacia en Wout Weghorst naar Old Trafford.

Van Axel Dongen heeft dus even aan het eerste van Ajax geroken, maar onder Alfred Schreuder en nu John Heitinga kreeg hij geen kans. De vleugelflitser met Surinaamse roots maakt zijn minuten voor Jong Ajax. Hij lag er dit seizoen maanden uit met een enkelblessure.

Wint Jong Ajax van Almere City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou United een goede keuze zijn voor hem?

  • Ja, daar hij mooi doorgroeien
  • Nee, niet doen!
435+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie