Talpa-baas komt met groot Derksen-nieuws

Foto: Talpa-baas komt met groot Derksen-nieuws

Talpa gaat niet nogmaals proberen om Johan Derksen te behouden. Topman Paul Römer verwacht dat het aangekondigde vertrek van de analist nu ook echt definitief is.

Vandaag Inside is een kijkcijferkanon voor SBS 6, dat verder dolende is. Gezien zijn eigen aandeel lijkt het vertrek van Derksen ook desastreus voor het praatprogramma. Toch lijkt Talpa zich in tegenstelling tot voorgaande jaren neer te leggen bij een breuk door geen poging tot verzoening te zoeken. “Dat is helemaal niet ter discussie”, zo laat Römer weten op NPO Radio 1.

Derksen biechtte dinsdagavond op dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw penetreerde met een kaars, met grote hilariteit tot gevolg. Na een weinig succesvolle uitzending op woensdag spraken de VI-mannen donderdag met de top van Talpa, waarbij excuses werden beloofd. “Ik denk dat we een Johan Derksen hebben gezien die voor zijn doen zeker deemoedig heeft toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt.”

Römer stelt dat Derksen ‘wel degelijk het boetekleed aantrekt’. “En tot de conclusie gekomen is dat zijn manier van tv-maken en discussiëren niet meer in deze tijd past. Daar heeft hij de consequentie aan verbonden dat hij er dus mee stopt. Dat is waar we nu staan”, aldus Römer. “Als Johan zijn conclusie is dat zijn manier van praten en denken niet meer in deze tijd op tv past, dan heb je dat te respecteren.”

Derksen gaf wel vaker aan te stoppen. “Ja, maar dat kun je een paar keer zeggen en niet doen, maar op een gegeven moment houdt het ook wel een keer op denk ik. Het is in elk geval het afscheid van Johan Derksen, zoals hij het aangekondigd heeft.”

De toekomst voor Wilfred Genee en René van der Gijp is nog onduidelijk, maar zij hebben ook al naar een afscheid gehint. “Op dit ogenblik wordt erover gesproken met elkaar en daar wil ik nog niet op vooruitlopen.”

TIP: Wedden op voetbalwedstrijden? Waag je gok bij Circus en pak €250 bonus!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
1784+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie