Speler van de Week: Marokkaanse smaakmaker van Heerenveen

Soccernews

De eerste speelronde van de Eredivisie zit er weer op en dus is het weer tijd voor ‘De speler van de Week’. [i]Soccernews[/i] zal iedere week de beste speler kiezen en op maandag verschijnt dat bericht op de site. Deze week gaat de trofee naar Oussama Assaidi, de smaakmaker van sc Heerenveen.

De 22-jarige buitenspeler viel afgelopen zaterdag tegen NEC op met één treffer en één assist waar Luciano Narsingh uit kon scoren. Dat bleek echter niet genoeg voor de overwinning, want door twee doelpunten in de slotfase kwamen de Nijmegenaren op gelijke hoogte. Pavel Cmovs, de rechtsback van de club uit Gelderland, werd meerdere malen dolgedraaid door Assaidi en moest meerdere keren aan de noodrem trekken.

Bekijk hier de hoogtepunten van Asssaidi tijdens het duel met NEC:
[youtube]http://www.youtube.com/v/AU9NNwH3nrg[/youtube]

[b]FC Omniworld[/b]
De vleugelaanvaller begon zijn carrière in de jeugd van AZ. Assaidi werd daar op achttienjarige leeftijd weggeplukt door het toenmalige FC Omniworld, dat nu Almere City FC heet. In zijn eerste seizoen was hij nog geen vaste waarde bij die club en kwam hij slechts zeven keer in actie. Assaidi ontwikkelde zich snel en in zijn tweede seizoen bij Omniworld was hij één van de belangrijkste spelers. De in Marokko geboren voetballer kwam tot 29 optredens, waarin hij drie keer wist te scoren.

[b]De Graafschap[/b]
Door de goede ontwikkeling die Assaidi in zijn seizoenen bij Omniworld heeft doorgemaakt had De Graafschap interesse in de voorhoedespeler. De jongeling zag die overstap wel zitten en tekende daarom een verbintenis bij de club uit Doetinchem. Assaidi speelde in totaal anderhalf jaar voor [i]De Superboeren[/i], maar was bij de club uit Gelderland zeker geen vaste waarde. In totaal speelde Assaidi zeventien duels, waarin hij zes keer het net wist te vinden.

[b]sc Heerenveen[/b]
De Friezen waren onder de indruk van het spel van Assaidi en besloten zich toen te melden bij de De Graafschap. De clubleiding wilde Assaidi eigenlijk behouden, maar op laatste dag van de transferperiode verkaste Assaidi toch naar de club uit Friesland. Bij Heerenveen tekende de aanvaller een vierjarig contract. Tot op heden speelde de buitenspeler 51 wedstrijden voor de ploeg van trainer Ron Jans, waarin hij tien keer wist te scoren. Assaidi werd in mei van dit jaar in verband gebracht met een overstap naar PSV, maar die kozen voor Dries Mertens als de opvolger van Balázs Dzsudzsák. Het is echter nog maar de vraag of Assaidi bij Heerenveen blijft. De drievoudig Marokkaans international staat naar eigen zeggen in de belangstellling van verschillende clubs.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie