‘Slot gooit voorhoede om in allesbepalend duel met AS Roma’

Foto: ‘Slot gooit voorhoede om in allesbepalend duel met AS Roma’

Voor Feyenoord staat donderdagavond het cruciale duel met AS Roma op het programma. Het duel in De Kuip eindigde in 1-1, dus voor beide ploegen is nog alles mogelijk. Arne Slot heeft wat meer spelers ter beschikking dan vorige week het geval was. Het Algemeen Dagblad denkt dat de oefenmeester daar met plezier gebruik van zal maken.

Mogelijke opstelling Feyenoord tegen AS Roma

De afgelopen weken was Feyenoord niet de gelukkigste ploeg wanneer het op blessures aankomt. Slot zag in een paar weken tijd Justin Bijlow, Gernot Trauner en Quinten Timber wegvallen. Kort voor het thuisduel met Roma, werd het ongeluk van Feyenoord nog groter: ook Giménez en Geertruida konden niet aantreden tegen de Italianen. De andere spelers van Slot vingen dat goed op en speelden 1-1 gelijk. Donderdagavond heeft Slot meer spelers ter beschikking.

Timber, Geertruida en Gimenez kregen afgelopen zondag tegen RKC al de kans om te starten en zullen opnieuw in de basis staan. Hierdoor zullen Yankuba Minteh, Bart Nieuwkoop en Ayase Ueda plaatsnemen op de reservebank. Timon Wellenreuther blijft het doel verdedigen in plaats van Justin Bijlow, die nog altijd niet hersteld is van zijn blessure. Thomas Beelen zal opnieuw de positie van Gernot Trauner invullen.

Hoe gaat Feyenoord spelen tegen Roma?

De achterlinie bestaat dus uit Wellenreuther, Geertruida, Beelen, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki zullen het middenveld controleren. Timber staat op het middenveld, met Igor Paixão en Calvin Stengs aan zijn zijde. Gimenez wordt verwacht doelpunten te produceren in Stadio Olimpico.

Naar verwachting zal ook Roma met een Nederlandse speler starten. Rick Karsdorp, die eerder deze week uitvoerig werd geprezen door trainer Daniele de Rossi, zal beginnen als rechtervleugelverdediger. Dean Huijsen staat niet op de inschrijflijst voor de Europa League en zal dus helemaal niet in de wedstrijdselectie zitten. Dit geldt wel voor Romelu Lukaku en Paulo Dybala, van wie het gevaar aan de zijde van Roma moet komen.

Mogelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs, Giménez, Paixão.

Soccernews.nl blikte woensdagmiddag ook al vooruit richting het allesbepalende duel tussen de Rotterdammers en de Romeinen. In het artikel gaan we dieper in op de mogelijke keuzes van Arne Slot. Het artikel lees je hier.

Wie zijn de betere vleugelspelers van Feyenoord?

  • Stengs en Paixão
  • Minteh en Ivanusec
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie