Sjoerd Mossou wijst ‘meest ellendige stadion Eredivisie’ aan

Foto: Sjoerd Mossou wijst ‘meest ellendige stadion Eredivisie’ aan

Er is de laatste weken erg veel te doen rondom het stadion GelreDome van Vitesse. Althans, hij wás van Vitesse. Na een verloren kort geding dreigt de club per 1 oktober het gebruiksrecht te verliezen.

“Bestaat er een Nederlands stadion dat zijn plaatselijke voetbalclub ooit méér ellende heeft bezorgd dan specifiek het Gelredome?”, vraagt columnist Sjoerd Mossou, die in zijn kop stelt dat ‘geen stadion zo ellendig is als de GelreDome’, zich af in het Algemeen Dagblad. Al zal het natuurlijk niet zover komen dat Vitesse er echt uitgezet wordt. “Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te snappen dat deze twee partijen onmogelijk zonder elkaar kunnen.”

‘Grote Reset in Arnhem’

Mossou vervolgt: “En nog los van het sentiment alleen: het Gelredome is al decennialang een stadion als een molensteen. De bron van financiële problemen, lege stoeltjes én een haast onoplosbaar imagoprobleem. (…) Vitesse is méér een voetbalclub dan de slogan ‘Het grootste theater van Nederland’ doet vermoeden – en juist daarom zou je ze in Arnhem zo graag een Grote Reset gunnen. Gewoon, een volledig blanco vel. Een maagdelijk, onbeschreven blad zonder Russische megaschulden, zonder megalomane Karel Aalbers-plannen, zonder Georgische zetbazen en zonder dubieuze Chelsea-constructies.”

“Gewoon helemaal opnieuw beginnen. Proflicentie inleveren, en dan via de achterdeur gewoon een nieuwe ritselen, zoals ze dat in België al jaren doen. Een dikke middelvinger opsteken naar de eigenaar van het Gelredome – en ook meteen die gladde Amerikaanse clubeigenaar Coley Parry uitzwaaien. Daarna, een mooi clubje van Gelderse geldschieters bij elkaar halen. Leuk nieuw stadionnetje bouwen op Papendal voor 17.500 man. Eerst een paar jaartjes in de eerste divisie, waarom ook niet: is nog nooit een club minder van geworden”, stelt de journalist tot slot.

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
1523+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie