‘Schreuder moet vrezen voor Ajax-baan’

Foto: ‘Schreuder moet vrezen voor Ajax-baan’

Alfred Schreuder staat al na enkele maanden ter discussie als trainer van Ajax. Die conclusie trekt Het Parool enkele dagen na de nieuwe Champions League-nederlaag tegen Napoli (4-2). 

Ajax-watcher Dick Sintentie schrijft: “Als het stof in Amsterdam straks is neergedwarreld na het vernietigende werk van SSC Napoli, zal blijken hoe groot de schade is bij Ajax. De zo goed als zekere uitschakeling in de Champions League zal hoe dan ook zijn sporen nalaten.” De fraaie zeges op Rangers FC (4-0) en sc Heerenveen (5-0) werden gevolgd door een aantal sportieve zeperds.

De journalist van Het Parool vervolgt: “Het grootste probleem voor Schreuder is dat hij er de laatste tijd maar niet in slaagt een wínnend elftal te formeren. Gelijk tegen Go Ahead, verloren van AZ en drie keer kansloos onderuit in de Champions League, waarvan twee keer tegen een overrompelend Napoli en daarvóór ook uit bij Liverpool. (…) De kritiek op Schreuder is dat hij er te weinig aan heeft gedaan, in tactische zin, om een team in ontwikkeling (vijf basisspelers zijn deze zomer bij Ajax vertrokken) meer houvast te geven tegen twee tegenstanders die op dit moment tot de topploegen in Europa mogen worden gerekend.”

Sintentie vervolgt: “De schade die dat heeft berokkend in de spelersgroep, in het vertrouwen in elkaar én in de trainer, zal de komende weken blijken. Schreuder zal moeten winnen om zijn positie te verstevigen en zijn geloofwaardigheid te herwinnen. Want die geloofwaardigheid heeft wel een flinke knauw gekregen.” Er wacht nu een belangrijke reeks richting het WK. “Eigenlijk kan Schreuder zich in deze serie alleen een (kleine) nederlaag tegen Liverpool permitteren. Wat dat betreft moet de trainer die pas vier maanden in dienst is nu al ‘overleven’.”

TIP: Wint Ajax van Liverpool? Win 4,35 keer je inleg via Unibet!

Haalt Schreuder het einde van het seizoen?

  • Ja
  • Nee
1257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie