Schokkend interview in Qatar: ‘Homo’s zijn ziek, vrouwen als snoepgoed’

Foto: Schokkend interview in Qatar: ‘Homo’s zijn ziek, vrouwen als snoepgoed’

Een werkelijk bizar interview van journalist Jochen Breyer met WK-ambassadeur Khalid Salman op de Duitse televisiezender ZDF is door de FIFA vroegtijdig afgebroken toen het ging over homoseksualiteit en vrouwen.

Een aanwezige woordvoerder van de wereldvoetbalbond greep in toen Salman helemaal losging over de clashes tussen strenggelovige moslims en homoseksuelen. “Voor het WK komen veel mensen naar ons land. Laten we het bijvoorbeeld over homo’s hebben. Het belangrijkste is dat iedereen zal accepteren dat ze hier komen. Maar ze zullen onze regels moeten accepteren. Homoseksualiteit is ‘haram’. Ik ben geen strikte moslim, maar wat is haram? Dat wil zeggen dat het een mentaal defect is in het hoofd.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

‘Vrouwen als snoepgoed’

Voordat de FIFA-medewerker kon ingrijpen, had Salam ook al vrouwen die ongesluierd over straat gaan door het slijk gehaald in het interview. “Stel, voor je ligt onverpakt snoepgoed – je weet niet of of iemand het heeft aangeraakt of in gebeten – en verpakt snoepgoed. Welke neem je?”

Een andere Wk-ambassadeur haakt daar nog op in en stelt zelfs dat ‘vrouwen überhaupt niet de straat op zouden mogen’. “Het zou voor haar beter zijn om in huis te blijven, met alle rijkdom van haar vader. Waarom moet een vrouw, met al het geld en liefde, het huis verlaten? Daar heeft ze niet veel reden voor.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Eigenlijk had Nederland het WK geheel moeten boycotten

  • Eens
  • Oneens
259+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie