‘Rancuneuze’ Van Gaal gefileerd: “Slaat nergens op”

Foto: ‘Rancuneuze’ Van Gaal gefileerd: “Slaat nergens op”

Louis van Gaal is iedere persconferentie wel goed voor een pittige uitspraak. Zo haalde hij gisteren snoeihard uit naar zijn oud-werkgever Manchester United, al verpakte hij de sneer in een ‘advies voor potentieel protegé Erik ten Hag’.

Van Gaal zei onder meer: “Ik denk dat Erik ten Hag een geweldige coach is. En een geweldige coach is altijd goed voor Manchester United. Maar Manchester United is een commerciële club. Dat zijn moeilijke keuzes voor een coach. Je kunt beter naar een voetbalclub gaan.”

In de podcast Kick Off van De Telegraaf reageert Valentijn Driessen nu: “Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op wat hij vertelt. Manchester United is de grootste club ter wereld, met de meeste fans ter wereld. Dus deze mensen zouden allemaal gek zijn? Die zouden allemaal naar een commerciële club zitten te kijken? Alle clubs zijn commercieel en worden commercieel geleid. Daarom is het voetbal populair en verdienen mensen zoals hij gigantische salarissen. Daarom worden er zulke afkoopsommen betaald als trainer op straat komen te staan. Ik vond het echt beneden peil, dit was vol rancune”, merkt Driessen.

Ajax heeft ook een commerciële afdeling, daar worden ook commerciële beslissingen gemaakt”, gaat Driessen verder. “Ik vind dat je zoveel mogelijk voetbal het voetbal moet houden, maar als je op topniveau wilt spelen moet je mee met de commercie. Het is toch geweldig om al die spelers te zien? Het moet geweldig zijn voor Ten Hag om met zo’n groep te mogen werken en zo neer te zetten dat je er prijzen mee wint. De mogelijkheden zijn daar onbegrensd. Van Gaal heeft zelf voor 350 miljoen nieuwe spelers gekocht toen hij daar trainer was. Toen vond hij het niet erg dat het een commerciële club was. Waar gaat dit over man?”

Oud zeer

Mike Verweij zegt verder over Van Gaal, die van 2014 tot 2016 coach van United was: “Dit krijg je met een trainer die aan het einde van zijn carrière zit. Louis geeft overal antwoord op en dat is prachtig. Hij is eerlijk, alleen merk je dat er heel veel frustratie naar Manchester United zit. Hij is daar ontslagen en dat is niet geworden wat hij ervan verwacht had. Daar zit oud zeer, dat liet hij blijken. Dit was niet bedoeld om Ten Hag een goed advies te geven. Het was meer een tikkie richting United.”

1.53x je inleg als Manchester van Leicester wint!

Eens met Valentijn?

  • Ja
  • Nee
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie