PSV-fans toegestaan bij bekerwedstrijd tegen Spakenburg

Foto: PSV-fans toegestaan bij bekerwedstrijd tegen Spakenburg

PSV mag toch supporters meenemen naar de bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Tijdens de halve finale in het KNVB-bekertoernooi zijn er driehonderd supporters welkom van PSV op sportpark De Westmaat.

PSV-supporters welkom

In eerste instantie leek het er niet op dat er een mogelijkheid bestond op het toelaten van PSV-supporters op De Westmaat, maar de gemeente Bunschoten heeft dinsdagochtend in overleg met de veiligheidsdriehoek besloten dat er toch plek is voor driehonderd uitsupporters. Daarbij moeten de PSV-fans wel afreizen met een verplichte buscombi.

Vorige week werd al bekend dat de halve finale gewoon op De Westmaat gespeeld kan worden. In totaal zijn er zo’n zesduizend supporters welkom van de amateurclub welkom om de halve finale bij te wonen. “We gaan ons gezamenlijk inspannen om er een prachtige historische voetbalavond van te maken”, stelt waarnemend burgemeester Albertine van Vliet.

Complexe situatie

Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek vertelde eerder al tegenover de NOS dat het moeilijk zou worden om PSV-supporters toe te laten. “We zijn een amateurstadion en dat is niet gebouwd op gescheiden supportersstromen. Je moet ze op een bepaalde manier langs elkaar kunnen laten passeren. Dat is nog niet eenvoudig op de wijze waarop wij ons complex hebben liggen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 16:43.

Wie haalt de finale van de beker?

  • Spakenburg
  • PSV
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie