PSV bevestigt uitgaande transfer

Foto: PSV bevestigt uitgaande transfer

PSV neemt afscheid van Érick Gutiérrez. De Mexicaanse middenvelder sprak meermaals de wens uit om uit Eindhoven te vertrekken en keert per direct terug naar zijn thuisland, waar hij voor Chivas Guadalajara gaat spelen.

Gutiérrez in Eindhoven

Gutiérrez kwam in 2018 voor een bedrag van 6 miljoen euro naar PSV en begon veelbelovend in de Eredivisie, maar kreeg al snel een plek op de reservebank. Achter de schermen werkte de middenvelder hard om in het basisteam terecht te komen en kreeg hij onder verschillende trainers de kans, waarbij hij telkens aan de verkeerde kant van de streep eindigde.

De geringe speeltijd begon langzaamaan aan de speler te knagen. Tijdens contractbesprekingen sprak Gutiérrez met PSV daarom af dat hij voor een paar miljoen euro deze zomer een nieuwe uitdaging mocht aangaan. Waar een Europees avontuur tot de mogelijkheden behoorde, koos hij voor Chivas Guadalajara.

Bevestiging van PSV

De Mexicaanse club was bereid om de 5,5 miljoen euro te betalen, waarmee de deal in kannen en kruiken leek te zijn. De voorbije weken probeerde PSV echter alsnog financieel alles uit de transfer te halen, wat lukte. Chivas Guadalajara maakte daarom onlangs bekend dat het Gutiérrez inmiddels binnen had.

PSV liet echter nog niets van zich horen, omdat het papierwerk nog niet was afgerond. Aangezien dit laatste stadium van de transfer eveneens achter de rug is, maakt de Nederlandse topclub op het eigen social media kanaal bekend dat het afscheid neemt van Gutiérrez. De 28-jarige voetballer speelt daardoor de komende jaren in de Mexicaanse competitie.

Gaat PSV Gutiérrez missen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie