PSV behaalt kampioenschap na ruime overwinning op Vitesse

Soccernews

[img align=left]uploads/cocu, philip [2].jpg[/img]Het 20ste landskampioenschap voor PSV is een feit, de Eindhovenaren wonnen zondagmiddag eenvoudig van Vitesse (5-1, red.). De ploeg van trainer Ronald Koeman was afhankelijk van de resultaten van AZ en Ajax. AZ ging op bezoek bij Excelsior, maar de ploeg van trainer Louis van Gaal verloor (3-2, red.). Ajax won wel in het uitduel bij Willem II, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is minder dan dat van PSV en dus zijn de Eindhovenaren de nieuwe kampioen van de Eredivisie.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en liet zien dat het veel doelpunten wilde maken, na acht minuten spelen was het Alex die de ploeg uit Eindhoven op een 1-0 voorsprong zette. Na een vrije trap van een medespeler kon de Braziliaan de bal achter Vitesse-doelman Stojkovic koppen. Twee minuten later wist PSV opnieuw te scoren, Jefferson Fárfan kreeg de bal na een afgeslagen schot van Afellay voor zijn voeten ; 2-0.

Het leek een eenvoudig middagje te worden voor PSV, maar in de dertiende minuut was de spanning terug. Theo Janssen tekende via een vrije trap aan voor de aansluitingstreffer. In het vervolg van de eerste helft kregen PSV en Vitesse nog een aantal goede kansen, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Na rust moest PSV veel scoren om Ajax op doelsaldo voor bij te streven, dit deed de ploeg van trainer Ronald Koeman dan ook. Na bijna 60 minuten gespeeld te hebben tekende Ibrahim Afellay aan voor de vierde treffer van de middag; 3-1.

Zes minuten na de treffer van Afellay wist Fárfan zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, door dit doelpunt was de ploeg virtueel kampioen van de Eredivisie. Dit duurde echter niet lang want Ajax kwam inmiddels op 2-0 tegen Willem II, PSV moest hierdoor nog minimaal één keer scoren om de titel te pakken.

Dertien minuten voor tijd schoot PSV-routinier Philip Cocu zijn club naar het kampioenschap: 5-1. In de blessuretijd miste Vitesse-aanvaller Fred Benson nog een grote kans. Na 94 minuten gespeeld te hebben klonk het eindsignaal, de supporters wisten het al maar de spelers nog niet: PSV is voor de derde keer op rij kampioen van de Eredivisie.

[b]PSV – Vitesse 5-1[/b]
[b]Stadion:[/b] Phillips Stadion
[b]Toeschouwers:[/b] 34.000
[b]Arbiter:[/b] Vink