Preview: Kunnen Polen en Senegal verrassen tegen Frankrijk en Engeland?

Foto: Preview: Kunnen Polen en Senegal verrassen tegen Frankrijk en Engeland?

De groepsfase van het WK in Qatar zit er op. Ondertussen hebben we al afscheid kunnen nemen van een aantal sterke landen. Zondag komt wereldkampioen Frankrijk in actie tegen Polen en later op de avond neemt Engeland het op tegen Senegal. Welke twee landen halen de kwartfinale van dit WK? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Frankrijk – Polen en Engeland – Senegal.

Frankrijk – Polen

De Fransen begonnen sterk aan het wereldkampioenschap door met 4-1 van Australië te winnen. Nadat er in de tweede wedstrijd met 2-1 van Denemarken werd gewonnen leek er geen vuiltje aan de lucht. Omdat Frankrijk zich al had geplaatst voor de achtste finale kregen de sterspelers rust tegen Tunesië. Mede door deze beslissing van Didier Deschamps verloor Frankrijk met 1-0 van Tunesië. Ondanks deze nederlaag werd het land nog altijd eerste in de groep, dus er is niks ernstigs aan de hand.

Deze nederlaag zorgt er voor dat er toch vraagtekens zijn over de kracht van Frankrijk. Na de eerste twee wedstrijden leken de Fransen onoverwinnelijk te zijn, maar tegen Tunesië werden er toch wat zwakke punten blootgelegd. Als er een basisspeler van Les Bleus wegvalt door een blessure kan het in elkaar zakken bij de Fransen.

Polen is bezig aan een prima wereldkampioenschap. Er werd in de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen Mexico (0-0). Daarna werd Saoedi-Arabië in een spannende wedstrijd met 2-0 verslagen waardoor de Polen op vier punten kwamen. Doordat Argentinië van Mexico wist te winnen hadden de Polen uiteindelijk genoeg aan vier punten om door te gaan.

De Polen zullen ook weten dat het lastig wordt tegen Frankrijk, maar het is niet onmogelijk. Als Tunesië kan winnen van Frankrijk, dan zou Polen dat op papier ook moeten kunnen. Robert Lewandowski heeft tijdens dit toernooi voor het eerst op een WK gescoord voor Polen en zal zijn land tegen Frankrijk naar een overwinning willen schieten.

Wedtip Frankrijk – Polen

Frankrijk is natuurlijk de favoriet voor dit duel. Ondanks de nederlaag tegen Tunesië hoeft het land niet te panikeren. Kylian Mbappé en Antoine Griezmann zijn in bloedvorm en zullen Frankrijk hoogstwaarschijnlijk naar de kwartfinale leiden. Daarom de tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij bet365.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Engeland – Senegal

Engeland heeft zich vrij simpel weten te plaatsen voor de achtste finale. In groep B werd Iran met 6-2 verslagen en Wales werd ook met 0-3 opzijgezet. Tegen de Verenigde Staten kwam het er niet helemaal uit bij Engeland en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (0-0). Sinds de aanstelling van Gareth Southgate zijn de standaardsituaties hét sterke punt van Engeland. Het land krijgt nauwelijks doelpunten tegen en creëert de grootste kansen uit corners en indirecte vrije trappen.

Uit open spel is het niet spectaculair bij Engeland, maar het land kan terugvallen op de vastigheid van de standaardsituaties. Mochten de spelers niet lekker in de wedstrijd zitten dan blijft het land dus altijd een wapen hebben. Daarom is Engeland in elke wedstrijd gevaarlijk.

Senegal, onder leiding van Aliou Cisse, wist zich in de groep met Nederland te plaatsen voor de knock-outfase. Er werd natuurlijk verloren van Nederland (0-2), maar door overwinningen op Qatar (1-2) en Ecuador (1-2) wist het land zich toch te plaatsen voor de achtste finale. Het is voor Senegal natuurlijk een enorm gemis dat Sadio Mané niet mee kan doen tijdens dit wereldkampioenschap. Ondanks zijn blessure doet Senegal het prima tijdens dit toernooi.

De verdediging blijft sterk en ook zonder Mané is de aanval van Senegal gevaarlijk in de omschakeling. Het land heeft ook genoeg lengte in de achterhoede om voorzetten van Engeland onschadelijk te maken. In de omschakeling kunnen ze wellicht profiteren van de snelheid van hun eigen spelers.

Onze voorspelling

Senegal is op voorhand niet kansloos tegen Engeland. De Senegalese spelers kunnen het elk land lastig maken door het achterin dicht te houden. Engeland zal daarentegen niet té aanvallend spelen om de counters van Senegal op te vangen. Daarom is de verwachting dat het een gesloten wedstrijd wordt. Onze voorspelling is daardoor ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.57 bij bet365.

Beiide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie