Preview: Kan Mbappé ook beslissend zijn tegen Engeland?

Foto: Preview: Kan Mbappé ook beslissend zijn tegen Engeland?

De laatste kwartfinale van dit WK is Engeland – Frankrijk. Beide landen zijn goed voor de dag gekomen in de afgelopen wedstrijden. Zowel Engeland als Frankrijk wist vrij eenvoudig te winnen in de achtste finale. Wie weet zich te plaatsen voor de halve finale? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Engeland – Frankrijk.

Engeland: teaminfo en vorm

Sinds het EK van 2016 zit er een stijgende lijn in de prestaties van de Engelse selectie. Tijdens dit EK kwamen de Three Lions  tot de achtste finale. Daarna werd Engeland vierde op het WK in Rusland en tijdens het laatste Europese kampioenschap verloor Engeland in de finale van Italië.

Ondanks deze uitstekende prestaties heeft het land nog altijd niets gewonnen. In Qatar lijkt de selectie in balans te zijn. Jonge spelers als Jude Bellingham (19) en Bukayo Saka (21) worden vergezeld door de ervaren Jordan Henderson (32) en Harry Kane (29). Tot op het heden lijkt dit de perfecte mix tussen talent en ervaring te zijn.

Bellingham is de jongste speler van de Engelse selectie, maar hij behoort nu al tot de sterspelers van Engeland. De middenvelder van Borussia Dortmund heeft alles wat een moderne middenvelder nodig heeft. Mason Mount begon in de basis tijdens de eerste twee wedstrijden, maar daarna kwam Henderson op zijn plek te staan. De middenvelder van Liverpool lijkt het missende puzzelstukje te zijn, want sinds Henderson in de basis staat gaat het crescendo met Engeland.  

In de achtste finale werd Senegal met 3-0 verslagen. Engeland maakte handig gebruik van de ruimte achter de Senegalese verdediging. Alle drie de doelpunten vielen na balverlies van Senegal op de Engelse helft. Ondanks de druk van Senegal gaf Engeland eigenlijk geen kansen weg. Tegen Frankrijk zal de verdediging het ongetwijfeld drukker gaan krijgen, maar de spelers kunnen vertrouwen op de uitstekende verdedigende cijfers tijdens dit WK. Zo kreeg het land alleen in de eerste wedstrijd tegen Iran doelpunten tegen.

Wedstrijd beslist in verlenging

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Frankrijk: teaminfo en vorm

De Franse ploeg, onder leiding van Didier Deschamps, maakt indruk tijdens het wereldkampioenschap. In de achtste finale werd vrij makkelijk gewonnen van Polen (3-1). Kylian Mbappé was met twee doelpunten wederom de grote man. Met zijn snelheid vormt hij een nachtmerrie voor elke verdediger.

Naast Mbappé was Olivier Giroud ook weer trefzeker. De aanvaller van AC Milan maakte tijdens het vorige WK geen enkele goal, maar heeft er nu al drie inliggen. Hij hoeft alleen Mbappé met vijf doelpunten voor zich te dulden op de topscorerslijst van dit wereldkampioenschap.

Achter deze aanvallers maakt op het middenveld Aurélien Tchouaméni indruk met zijn prestaties. De middenvelder is pas 22 jaar oud en is de vervanger van N’golo Kanté. Er leek eigenlijk niemand Kanté te kunnen vervangen, maar Tchouaméni vult deze rol zo goed in dat niemand het meer over Kanté heeft in Frankrijk. Naast Kanté is Paul Pogba er ook niet bij door een blessure. Zijn plek wordt ingevuld door Adrien Rabiot. De middenvelder van Juventus doet dit met verve en er is eigenlijk niks aan te merken op zijn spel.

Aanvallend is er ook niets aan te merken op het Franse spel. In vier wedstrijden werd negen keer gescoord. De verdediging heeft nog wel genoeg verbeterpunten. Zo kregen de Fransen in elke wedstrijd een doelpunt tegen. Tot nu was de aanval zo goed dat de Fransen deze treffer wel konden hebben, maar in deze fase van het toernooi zullen de marges toch kleiner worden.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Engeland – Frankrijk

De Fransen zijn licht favoriet in deze kwartfinale. Met Mbappé kan Deschamps gebruik maken van de beste aanvaller van het toernooi, maar achterin laat Frankrijk soms nog wat ruimte liggen. De vraag is of Engeland hiervan kan profiteren en of de rechtsachter Mbappé tot op zekere hoogte tegen kan houden. Dit zal een loodzware opdracht worden en de aanvaller van PSG heeft tot op het heden elke wedstrijd wel kansen kunnen creëren voor zichzelf. Daarom de tip: wedden op ‘Frankrijk wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.55 bij Unibet.

Frankrijk wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie