Preview: Kan het Kroatië van Luka Modrić Argentinië verslaan?  

Foto: Preview: Kan het Kroatië van Luka Modrić Argentinië verslaan?  

De verrassingen vliegen ons om de oren tijdens dit wereldkampioenschap. Wie had voorspelt dat Kroatië in de halve finale tegen Argentinië moest spelen was voorafgaand aan het WK voor gek verklaard. Kroatië versloeg in de kwartfinale Brazilië en zal nu ook Argentinië uit willen schakelen. Haalt Lionel Messi de finale van het WK of weten Luka Modrić en zijn landgenoten toch weer te verrassen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Argentinië – Kroatië.

Argentinië: teaminfo en vorm

In de kwartfinale trof Argentinië het Nederlands elftal. Na tachtig minuten leek er niets aan de hand te zijn voor de Argentijnen. Het land stond namelijk met 2-0 voor, maar toen vanaf dat moment keerde alles om. Wout Weghorst scoorde in de 83e en 101e minuut waardoor er een verlening aan te pas moest komen. Uiteindelijk moesten er penalty’s worden genomen en de Argentijnen deden dit simpelweg beter dan de Nederlanders. Emiliano Martínez pakte twee penalty’s waardoor Argentinië zich plaatste voor de halve finale.

In de wedstrijd tegen Nederland was Ángel Di María niet fit genoeg om de hele wedstrijd te spelen. Normaal gesproken is de buitenspeler van Juventus zeker van een basisplaats. Het is nog maar de vraag of hij tegen Kroatië wel kan beginnen. In aanvallend opzicht zou dit een aderlating zijn voor de Argentijnen. Di María is eigenlijk de enige speler naast Lionel Messi die uit het niets iets kan creëren. Met Di María op het veld zal het spel iets minder afgestemd zijn op Messi en worden de Argentijnen gevaarlijker.

In de schaduw van Lionel Messi is Enzo Fernández dit toernooi uitgegroeid tot een onmisbare speler. De pas 21-jarige middenvelder van Benfica was het missende puzzelstukje op het middenveld van de Argentijnen. Fernández zorgt ervoor dat de bal vanuit de achterhoede goed bij de aanvallers terecht komt. Eigenlijk is hij het verdeelstation van de Argentijnse ploeg.

Lionel Messi scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kroatië: teaminfo en vorm

De Kroaten weten het weer te flikken. In 2018 werd de finale van het WK bereikt en ook nu maakt het land nog altijd kans op de finale. Dit heeft Kroatië onder andere te danken aan Dominik Livaković. De keeper pakte in de achtste finales drie penalty’s en in de kwartfinale hield hij ook een penalty tegen. Kroatië is namelijk tot de halve finale gekomen door op penalty’s van Japen en Brazilië te winnen.

Tegen Brazilië leek het voorbij voor de Kroaten. In de verlenigng maakte Neymar de 0-1 en Kroatië leek niet meer te kunnen. Uiteindelijk wist Bruno Petković in de 117e minuut de gelijkmaker te maken waardoor er penalty’s moesten worden genomen die uiteindelijk werden gewonnen.

Naast het sterke optreden van Livaković tijdens dit wereldkampioenschap kan Kroatië leunen op Joško Gvardiol. De centrale verdediger is pas twintig jaar oud, maar hij maakt dit toernooi echt indruk met zijn verdedigende werk. Gvardiol heeft kracht, snelheid en voetballend vermogen. Tijdens dit WK lukt het vooralsnog niemand om langs de jonge verdediger te komen.

Daarnaast kan Kroatië vertrouwen op het fantastische middenveld. Met Luka Modrić, Marcelo Brozović en Mateo Kovačić kan je de Kroaten bijna niet onder druk zetten aangezien deze drie er bijna altijd onderuit kunnen voetballen. Dit zorgt ervoor dat Kroatië het telkens vol kan houden tot de penaltyserie.

Kroatië wint na penalty’s

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Argentinië – Kroatië

Beide landen hebben er al een penaltyserie op zitten en hebben hier vertrouwen uit kunnen putten. Argentinië zal het in de reguliere tijd willen beslissen terwijl de Kroaten waarschijnlijk geen probleem zouden hebben met een verlenging. Het is deze wedstrijd de vraag of Lionel Messi kan worden bedwongen door Kroatië. De andere tegenstanders van Argentinië lukte dit niet. Daarom de tip: wedden op ‘Argentinië wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.80 bij Circus.

Argentinië wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie