Presentatrice klapt uit de school over Jack van Gelder: “What the hell?”

Foto: Presentatrice klapt uit de school over Jack van Gelder: “What the hell?”

Jack van Gelder heeft twee klachten wegens grensoverschrijdend gedrag aan zijn broek hangen. Een ervan kwam van Aïcha Marghadi, die eind 2010 als presentatrice op zoek was naar een mentor op de werkvloer.

Marghadi wilde in eerste instantie Tom Egbers als mentor en klopte daarmee aan bij hoofdredacteur Maarten Nooter. “Hij zei dat Tom nogal moeite had met mooie vrouwen. Ik zei dat ik daar zelf bij was en dat ik het echt graag wilde. Maar hij schudde zijn hoofd. Hij maakte duidelijk dat het serieus was. Hij vertelde dat Tom in het verleden problemen had gehad op de redactie. Hij trad verder niet in detail, maar hij was wel ferm. Dit ging niet gebeuren.”, vertelt Marghadi in HLF8. “Ik stamelde iets als: ‘oké, duidelijk, bedankt’. En ik liep zijn kamer uit.”

Vervolgens belde ze Jack van Gelder, die grapte aan de telefoon dat ‘ze dan eerst bij hem in bad moet komen zitten’. “Ik vroeg me af of hij een grap maakte. Ik kletste er wat overheen, maar ik dacht: what the hell gebeurt hier? Het laatste wat ik zei, was: ‘Jack, ik zie je op het werk’.”

Ophef rond NOS

De redactie van NOS Sport is in opspraak geraakt door vermeend grensoverschrijdend gedrag. Bijna honderd mensen hebben zich gemeld bij de externe vertrouwenspersonen. Het gaat om meldingen over een periode van meer dan twintig jaar, waarbij ook de werkcultuur ter sprake komt. Van Gelder is hierbij dus één van de betrokken personen.

Volgens Van Gelder betrof het een grap. “Maar als zij het als kwetsend heeft ervaren, dan had ze me er toch meteen op aan kunnen spreken, zo van: ben je wel goed bij je hoofd, ofzo? Dan had ik me bij wijze van spreken nog meer verplicht gevoeld om haar te helpen met haar carrière, om het gevoel weg te nemen dat ik op een verkeerde manier met haar was omgegaan.”

Tweede ‘incident’ met Van Gelder

Marghadi vertelt later over een tweede incident met Van Gelder. “Op een gegeven moment drukte hij een briefje in mijn handen. Er stond een telefoonnummer op. Ik zei: wat is dit, wat moet ik hiermee? Hij vertelde dat dit het nummer was van een bekende voetballer die kennelijk geïnteresseerd was in mij. Ik keek hem vragend aan. Maar hij zei: ‘Ja, jullie Marokkanen doen het toch alleen met elkaar?'”

Van Gelder bevestigt zelf dat hij contact met haar legde namens een voetballer, maar ontkent de uitspraak over Marokkanen. Hij had mij gebeld en zei: ‘Goh, leuke meid bij jullie, die zou ik wel een keer willen ontmoeten, kan jij eens vragen of dat kan?’ Dat heb ik haar toen gevraagd. Die uitspraak over Marokkanen is echt schandalig, die heb ik no way gedaan. Ik heb niets met racisme.”

FC Emmen
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 16:32.

Van Gelder moet hiervoor aangeklaagd worden

  • Eens
  • Oneens
1029+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie