Peeters zette streep door eigen plannen: “Hij was wel overtuigend”

Soccernews

Zijn periode als trainer van Helmond Sport is voor Bob Peeters nu echt begonnen. Dinsdag stond de Belgische coach voor het eerst op het trainingsveld bij zijn nieuwe club. Helmond stelde Peeters aan nadat het geruime tijd werkte met een oefenmeester, die niet in het bezit van de juist papieren was.

Peeters, die als spits voor Roda JC en Vitesse in Nederland speelde, had eigenlijk het plan om komende zomer pas een nieuwe club te kiezen. De nieuwe technisch directeur Jurgen Streppel wist onze zuiderbuur echter de overtuigen. “Hij was wel overtuigend, een paar dagen later was het al beklonken,” blinkt Peeters terug tegenover ESPN. “Streppel was met name gecharmeerd van de manier van voetballen bij TOP Oss, toen ik daar trainer was. Hij vond die visie aansluiten met zijn eigen visie.”

Vlees in de kuip

Algemeen directeur Philippe van Esch onderstreept de ambities van de club. “We hebben een brede selectie. Streppel en Peeters nemen daarbij gewoon de tijd. Eerst moet er maar eens gekeken worden naar wat voor vlees we hier in de kuip hebben: wij denken dat er meer uit te halen is dan tot dusver is gebleken. Dat willen we eerst de kans geven voordat we de transfermarkt gaan verkennen.”

Helmond Sport staat momenteel op een teleurstellende zeventiende plaats op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. De Brabanders hervatten de competitie vrijdag 6 januari met een bezoek aan VVV-Venlo.

Covebo Stadion – De Koel

Eerste Divisie

6 januari 2023

20:00

VVV-Venlo
Helmond Sport
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 januari 2023 04:26.

Peeters en Helmond Sport een goede combinatie?

  • Denk ik zeker
  • Heb mijn twijfels…
27+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie