‘Oranje-tweetal zet Ronald Koeman in het hemd’

Foto: ‘Oranje-tweetal zet Ronald Koeman in het hemd’

Vincent Janssen verraste afgelopen week vriend en vijand door zijn afscheid bij het Nederlands elftal aan te kondigen. Het was de tweede tegenvaller in korte tijd voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman, die eerder ook al tot zijn eigen verrassing Luuk de Jong zag afhaken. Door het afhaken van het tweetal is de spoeling voor de spitspositie plotseling dun geworden.

Verbazing om besluit De Jong en Janssen

De beslissingen van beide aanvallers wekt vooral verbazing, dat zegt ook Youri Mulder in gesprek met De Telegraaf. “Ik begrijp het niet goed. Het is toch het mooiste wat er is om voor je land uit te komen en met name Janssen is nog erg jong. Ik zou zelf nooit zo’n beslissing hebben genomen. Ook als je niet alles speelt, zoals het geval was bij De Jong en Janssen, blijft het een eer om international te zijn.”

Danny Blind vindt het lastig om te beoordelen waarom het tweetal deze beslissing heeft gemaakt. “Het is hoe zij het beleven en dat kun je alleen maar accepteren en respecteren.” De voormalig assistent-trainer van bondscoach Louis van Gaal zag het echter niet aankomen. “Maar ik moet ook zeggen, dat ik er toen ook geen seconde over na heb gedacht. Ik was dus net zo verrast als iedereen.”

Koeman wordt in de steek gelaten

Oud-bondscoach Bert van Marwijk denkt dat er wel een bepaalde reden moet hebben meegespeeld in de keuzes van De Jong en Janssen. “Ik kan het niet los zien van het feit, dat ze allebei weinig speelden. Ik denk dat dat ook wel een rol speelt. Dan ben je veel van huis, terwijl je weinig in actie komt.” Van Marwijk stelt dat de beslissing van het duo wel op een vervelend moment komt voor Koeman. “Zoveel goede spitsen heeft Nederland op dit moment niet. Het zijn allebei spelers, die hij goed had kunnen gebruiken. Achter Memphis Depay en Wout Weghorst zit niet veel en dan kun je je nog afvragen of Depay een echte spits is. Je kunt niet zomaar op korte termijn een spits tevoorschijn toveren.”

Mulder sluit zich aan bij Van Marwijk en is zelfs nog wat kritischer op het genomen besluit van De Jong en Janssen. “Ze laten de boel eigenlijk een beetje in de steek, want Oranje zit niet dik in de spitsen. Achter Depay en Weghorst zit alleen Brian Brobbey, maar die speelt lang niet alles bij Ajax.” De oud-international heeft nog wel een tip voor Koeman. “Misschien moet Koeman maar eens in Frankrijk gaan kijken bij Toulouse, want daar doet Thijs Dallinga het erg goed.”

Eindigt Ajax tegen Feyenoord in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hadden De Jong en Janssen gewoon door moeten gaan?

  • Ja, hadden niet moeten stoppen
  • Nee, is hun eigen keuze
1250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie