Opgeluchte Van Nistelrooy verklaart verschil met competitieduel tegen Sparta

Foto: Opgeluchte Van Nistelrooy verklaart verschil met competitieduel tegen Sparta

PSV verslikte zich dinsdagavond niet opnieuw in Sparta. Na een 0-2 voorsprong bij rust leek het op een soevereine bekerzege af te stevenen, maar door een blunder van doelman Joël Drommel werd het in de tweede helft toch nog even spannend. Diezelfde Drommel redde PSV echter ook in de slotminuten van de wedstrijd, waardoor het uiteindelijk met 1-2 won. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy was na afloop blij dat Sparta nu wel verslagen werd.

Van Nistelrooy verscheen na afloop van het duel dan ook opgelucht voor de camera’s van ESPN. “Ik ben blij dat we hebben gewonnen en dat we een ronde verder zijn. Ik vond het een wedstrijd met twee gezichten.” De oefenmeester zag dat PSV zichzelf nog onnodig in de problemen bracht. “We maken het onszelf nog moeilijk door een communicatiefout bij hun goal. Dan weet je dat er nog van alles kan gebeuren, maar uiteindelijk redt hij (Joël Drommel, red.) ons nog.”

Mindere tweede helft PSV

De PSV-trainer was dan ook niet helemaal tevreden over de tweede helft. “Ik vond we na rust te veel terug gingen. Toen konden hun centrumverdedigers indribbelen, zo kwamen hun backs hoger te spelen, veel mensen in de as. Dan zie je dat ze behoorlijk kunnen voetballen, dat hadden we ze voor rust onmogelijk gemaakt.” Van Nistelrooy was er ook bij een 0-2 voorsprong nog niet gerust op. “Dat heeft te maken met Sparta. Je kan zomaar een goal tegen krijgen en dan wordt het toch een andere wedstrijd.”

Volgens Van Nistelrooy had PSV het met name in de eerste helft beter voor elkaar dan zaterdag en dat gaf volgens de oefenmeester de doorslag. “Ik vond het verschil met zaterdag dat we vooral in de eerste helft het drukzetten goed voor elkaar hadden. Zo hadden we veel balbezit en kun je tot kansen komen.”

Denk jij dat PSV de beker gaat winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, die gaat een andere club winnen
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie