Onmachtig Ajax verliest met tien man ruim van Aston Villa

Foto: Onmachtig Ajax verliest met tien man ruim van Aston Villa

Ajax is uitgeschakeld in de Aston Villa. Donderdagavond was het team van John van ‘t Schip op Villa Park behoorlijk kansloos en ging het met 4-0 onderuit, waardoor de Engelsen door zijn naar de kwartfinale van de Conference League.

Watkins brengt Ajax in de problemen

Van ‘t Schip begon opnieuw in een 5-4-1 systeem en had daar donderdagavond weinig succes mee. Aston Villa had vanaf het begin van het duel het betere van het spel en kreeg een aantal kansen, onder meer via Leon Bailey. De poging van de aanvaller, die in het verleden naar Ajax leek te komen, ging echter voorlangs, waardoor Ajax in leven bleef.

Dat was echter niet voor lang. Ollie Watkins kopte uit een hoekschop raak en zorgde ervoor dat Ajax moest komen. Een paar minuten later moest de aanvaller zich laten vervangen vanwege een blessure. Dat was kort daarna ook het geval bij Ahmetcan Kaplan. Van ‘t Schip zette Chuba Akpom binnen de lijnen en gooide het systeem om.

Aston Villa simpel naar kwartfinale Conference League

Waar Brian Brobbey aan het einde van de eerste helft dichtbij de gelijkmaker was, ging Aston Villa na de theepauze vrolijk door. De Engelsen zochten nadrukkelijk naar de tweede treffer en vonden deze ook. Na een fout van Sivert Mannsverk ging Bailey met de bal ervandoor en kreeg hij deze achter doelman Diant Ramaj.

De opdracht werd voor Ajax daardoor vrijwel onmogelijk, zeker na de tweede gele kaart voor Mannsverk. De Amsterdammers moesten met tien man verder en hoopten dat de achterstand niet erger zou worden. Een fantastische uithaal van Jhon Durán zette Aston Villa op een 3-0 stand, waarna Moussa Diaby de vierde treffer maakte. Daarmee werd het voor Ajax een pijnlijke avond om snel te vergeten.

Scoreverloop: 1-0 (25′) Ollie Watkins, 2-0 (60′) Leon Bailey, 3-0 (75′) Jhon Durán, 4-0 (81′) Moussa Diaby

Heeft Ajax over twee wedstrijden terecht gewonnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie