Officieel: Fledderus haalt ‘droomkandidaat’ eindelijk binnen bij FC Groningen

Foto: Officieel: Fledderus haalt ‘droomkandidaat’ eindelijk binnen bij FC Groningen

FC Groningen heeft via de officiële kanalen de komst van Florian Krüger bekend gemaakt. De 23-jarige aanvaller komt over van Arminia Bielefeld en tekent een contract tot medio 2026. Kruger is de mogelijke opvolger van Jørgen Strand Larsen, die nog altijd aast op een transfer.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is enthousiast over de kwaliteiten van de spits. “Florian is een multifunctionele aanvaller, die als spits kan spelen of om een diepe spits heen en eventueel ook vanaf de zijkanten. Hij is dynamisch, behoorlijk snel en kan goed afwerken. Florian heeft Bundesliga-ervaring op het hoogste niveau en in de 2e Bundesliga een behoorlijk rendement gehaald.”

Al langer op de radar

Fledderus wilde in zijn periode bij Heracles Almelo Krüger al naar de Eredivisie halen. “Frank Wormuth en ik kennen Florian al heel lang. Ik heb hem zelf al aan het werk gezien bij de jeugd van Schalke 04, waar hij topscorer was. Frank en ik hebben toen met hem gesproken om hem naar Heracles Almelo te halen, maar toen koos Florian voor een vervolg van zijn loopbaan in Duitsland.” 

De technisch directeur is blij dat het nu alsnog gelukt is om de spits binnen te halen bij Groningen. “Hij kwam nu opnieuw op de radar en daarop hebben wij heel snel geschakeld. Het is een kwestie van timing geweest. Wij zijn ontzettend blij dat we hem hebben kunnen overhalen naar FC Groningen te komen. Hij is een welkome aanvallende versterking binnen onze bestaande selectie. Wij wensen Florian de komende jaren heel veel succes bij de club.”

TIP: Spelen FC Groningen en Vitesse gelijk? De odd is 3.85!



Is Krüger een versterking voor FC Groningen?

  • Ja
  • Nee
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie