Noppert laat andere keepers dromen: “Ik zou niet misstaan bij Oranje”

Foto: Noppert laat andere keepers dromen: “Ik zou niet misstaan bij Oranje”

Bilal Bayazit is bij Kayserispor bezig aan zijn eerste basisseizoen op het hoogste niveau. Dat doet de 23-jarige doelman zeer verdienstelijk, waardoor hij durft te dromen van Oranje. Bayazit gebruikt Andries Noppert als lichtend voorbeeld.

In de Turkse Süper Lig had Bayazit de meeste reddingen van alle keepers, ook verdiende hij een plek in het beste elftal van de eerste seizoenshelft. “Als Andries Noppert Oranje kan halen, dan kan ik het ook”, begint de ambitieuze sluitpost in gesprek met de NOS. “Het hoeft niet altijd een keeper van de grote clubs te zijn. Daar ben ik heel blij mee. Hij heeft het ook fantastisch gedaan. Waarom moet je altijd naar de namen kijken als er ergens anders ook een goede keeper speelt? Ik zou niet misstaan bij het Nederlands elftal.”

Persoonlijke kwestie bij Vitesse

Anderhalf jaar geleden nam Kayserispor Bayazit transfervrij over van Vitesse. In Arnhem brak hij niet door ondanks zijn meevoetballende kwaliteiten. De jonge doelman leek lang de gedroomde opvolger van Remko Pasveer. “Vlak voor de competitiestart kwam Thomas Letsch naar me toe en zei: ik maak Jeroen Houwen tweede keeper. Ik was geshockeerd. Mijn keeperstrainer zat er ook bij. Ik vroeg: wat is jullie reden? Waar moet ik aan werken? Waar kom ik tekort? Dat konden ze niet opnoemen. Als jij het niet kan opnoemen, is het voor mij duidelijk. Het was een persoonlijke kwestie.”

Bayazit nam afscheid van Vitesse, maar hoopt nog in Nederland terug te keren. “Maar wel bij een top-vijf club. Ajax zou een droom zijn”, besluit de Amsterdammer, die de dubbele nationaliteit bezit. In je jeugd keepte hij al voor Ajax en AZ.

7+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie