Nijhuis pleit voor VAR-verandering na Feyenoord-PSV

Foto: Nijhuis pleit voor VAR-verandering na Feyenoord-PSV

Johan Derksen kijkt nog steeds hoofdschuddend terug op de Eredivisie-clash tussen Feyenoord en PSV (2-2). In blessuretijd gaf scheidsrechter Serdar Gözübüyük de thuisclub een strafschop en besliste daarmee min of meer de titelstrijd.

In Vandaag Inside verklaarde collega-scheidsrechter Bas Nijhuis maandag: “Het was natuurlijk wel een belangrijk moment, maar in een heel seizoen gebeuren wel meer van dit soort momenten. Alleen, ik denk dat ons leermoment als arbitrage is dat we in dit soort cruciale momenten, altijd de scheidsrechter moeten laten kijken naar de beelden.”

Johan Derksen is het daar niet helemaal mee eens. “Aan de andere kant vind ik het wel treurig dat PSV duidelijk het slachtoffer is geworden. Die lagen plotseling uit de kampioensrace. Ook PEC Zwolle degradeert door een fout van de scheidsrechter.”

In werkelijkheid werd PEC overigens benadeeld door de VAR. “Ik zette daar de lijnen verkeerd”, erkent Nijhuis. Derksen: “Was jij de VAR toen? Dan zou ik verder gaan met TikTok als ik jou was.” Nijhuis: “Het ligt niet alleen aan dat moment, maar natuurlijk hebben we daar een fout gemaakt.” 

René van der Gijp keert terug naar de penalty in De Kuip. “Wat had die scheidsrechter anders kunnen zien dan hij nu zag? Hij staat er bovenop. Beter dan wat hij hier ziet, dat kan niet. Zelfs op tv zie je het slechter.” Nijhuis: “Misschien moeten we bij cruciale momenten altijd nog een kans krijgen om het terug te zien.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.05!

Een goed idee?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie