Nederlandse doelman droomt van Noppert-route

Foto: Nederlandse doelman droomt van Noppert-route

Voordat Louis van Gaal bondscoach werd (lees: Frans Hoek als keeperstrainer bij Oranje terugkeerde) leek de concurrentiestrijd onder de lat tussen Jasper Cillessen en Justin Bijlow te gaan. Na de aanstelling van Van Gaal, kwamen er andere smaken onder de lat. Dat zorgt voor Oranje-dromen bij Kelle Roos, die tegenwoordig bij Aberdeen in Schotland keept.

De voormalig jeugdspeler van PSV is inmiddels dertig jaar, maar droomt nog steeds van Oranje. Als het aan zijn trainer Jim Goodwin ligt, zit er een selectieplek voor de doelman in. “Als Kelle zo blijft presteren en we gaan komend seizoen weer Europa in, dan zou hij zomaar een plaats in de Oranje-selectie kunnen verdienen”, zei de trainer.

De doelman zelf durft ook ambitieus te zijn in gesprek met Voetbal International. “Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen. Ik ben niet iemand die daarvoor wegloopt.”

Nederlands elftal

Roos is geen onbekende bij de KNVB. In de jeugd speelde de doelman voor PSV, Willem II en NEC en werd hij uitgenodigd voor de jeugdelftallen van het Nederlands elftal. Een doorbraak in Nederland kwam het niet, waarna Ros via Derby County en verschillende huurperiodes bij andere clubs uiteindelijk bij Aberdeen in de Schotse Premier League terecht kwam.

De doelman is blij bij Aberdeen. “Het is altijd mooi om zoiets te horen. Ik lees dat soort dingen persoonijk niet, maar hoor het vaak via anderen. Ik probeer me als persoon telkens weer te focussen op de volgende wedstrijd. Op die manier voel ik dat ik sterker en sterker kan worden. Ik ben voor mijn gevoel nu in goede vorm. Dan is het altijd fijn dat de mensen met wie je werkt dat ook zien en in je geloven.”

De complimenten van de trainer doen Roos goed. Wellicht heeft het na het WK, als Ronald Koeman de Oranje-touwen weer in handen krijgt, ook een mooi compliment van de bondscoach als gevolg. Mogelijk zit er nog steeds een Andries Noppert-route in voor Roos. De doelman van sc Heerenveen werd door Van Gaal (en Hoek) opgenomen in de WK-selectie van Oranje.

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Maakt Roos kans op een uitnodiging?

  • Ja
  • Nee
71+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie