MVV uit zeer forse kritiek op Ajax en KNVB: ‘Betaald voetbal onwaardig’

Foto: MVV uit zeer forse kritiek op Ajax en KNVB: ‘Betaald voetbal onwaardig’

MVV verloor in de Keuken Kampioen Divisie deze week van Jong Ajax met 3-0. De leiding van de Limburgse club uit nu forse kritiek aan het adres van de Amsterdammers en de KNVB.

MVV boos op Ajax en KNVB over wedstrijd tegen Jong Ajax

In een statement vegen de Maastrichtenaren compleet de vloer aan met Ajax en met het gevoerde beleid in Zeist. De Sterdragers doelen hiermee onder meer op het feit dat Jong Ajax afgelopen maandag met peperdure spelers uit de eerste selectie speelde.

‘Wordt dit een verhaal van Calimero? Wellicht. Clubs als NAC, ADO Den Haag, Graafschap , Roda JC en MVV vechten al jaren voor promotie maar door de inbreng van de Jong-clubs is de competitie zo scheef en ondoorzichtig als het maar zijn kan. Deze Jong-clubs voetballen in principe alleen maar oefenduels’, stelt de leiding van MVV.

MVV lacht om fans Jong Ajax

‘Tegenstanders die gewend zijn aan stadions met duizenden toeschouwers moeten plots voetballen op uithoeken van een desolaat trainingscomplex. En dan niet voor 17.000 of 5.000 toeschouwers maar voor zo’n 300….. Betaald voetbal onwaardig! Nog erger is dat de tegenstander nooit kan inspelen op een Jong-team’, vervolgt de Limburgse club.

‘Want vooral Ajax heeft er een handje aan om gewoon een versterkt Jong Ajax of kunnen we beter zeggen een verzwakt Ajax 1 op te stellen. Een analyse vooraf maken van je Jong-tegenstander is dan ook vrijwel onmogelijk terwijl de Jong-teams precies weten waar ze aan toe zijn.’

‘Jong Ajax soms beter dan Heerenveen en NEC’

‘Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Jong Ajax tegen MVV start met een formatie waar teams als Heerenveen, Fortuna Sittard, NEC in de Eredivisie alleen maar van kunnen dromen? Tegen MVV had Jong Ajax afgelopen maandag spelers opgesteld die naar Amsterdam werden gehaald voor rond de 25 tot 30 miljoen euro’, uit MVV forse kritiek.

‘Een paar voorbeelden: Gaaei kwam voor 4,5 miljoen euro, Mannsverk voor 6 miljoen en Kaplan voor 9,5 miljoen euro. Daarbij werd ook nog spits Rijkhoff twee weken geleden voor anderhalf miljoen euro – dat nog door bonussen naar 2.5 miljoen euro kan oplopen – van Borussia Dortmund naar Amsterdam gehaald.’

‘Met transfergelden Jong Ajax kunnen wij spelers en staf voor 40 jaar betalen’

‘Rijkhoff die bij de Duitsers naar verluidt een jaarsalaris verdiende van 500.000 euro. Bedragen allemaal waar de gemiddelde KKD-club nog niet eens in de buurt van kan komen. Sterker nog, alleen voor de in dit artikel genoemde transfergelden van Jong Ajax kan MVV álle spelers en staf de komende 40 jaar van betalen’, briesen de Limburgers.

‘Ook supporters – waar betaald voetbal voor bedacht is – haken bij wedstrijden met Jong-teams massaal af, en dan vooral bij uitwedstrijden. Kortom: hoogste tijd dat of de regels voor eens en altijd aangepast worden, zodat de Keuken Kampioen Divisie weer een volwaardige competitie wordt’, aldus MVV.

Heeft MVV gelijk?

  • Ja
  • Nee
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie