Mike Verweij meldt verrassend Ajax-nieuws: ‘Hij blijft’

Foto: Mike Verweij meldt verrassend Ajax-nieuws: ‘Hij blijft’

Mike Verweij heeft in de podcast Kick Off van De Telegraaf verrast met het nieuws dat de club zeker tot eind maart nog de werkgever is van Michael van Praag. En dat is niet in lijn met het eerdere nieuws van de journalist dat Van Praag samen met Leo van Wijk per direct ging stoppen als voorzitters van de raad van commissarissen.

Michael van Praag blijft langer dan verwacht zitten bij Ajax

Van Praag blijft echter langer zitten dan gedacht. “Ik denk dat we een mooi nieuwtje hebben, in ieder geval voor Michael van Praag. Die had aanvankelijk aangegeven dat hij instapte om er heel snel weer uit te stappen. Maar toen bleek al snel dat Michael het toch wel zo leuk vond dat hij wat langer wilde blijven dan Leo van Wijk. Maar Van Praag blijft waarschijnlijk in ieder geval tot maart volgend jaar. Niet de drie jaar waar hij voor aangesteld is, want dat is standaard. Maar hij mag het jubileum van Ajax, 125 jaar, nog meemaken als voorzitter van de Raad van Commissarissen.”

Latere uitbreiding rvc Ajax

De rvc zal later uitgebreid gaan worden. “Er komen uiteindelijk zeven commissarissen bij Ajax. Het is de bedoeling dat er een tweede voetbalcommissaris komt naast Danny Blind.”

Over het dienstverband van Van Praag is al vaker onduidelijkheid geweest. Zo meldde Verweij eerder nog dat hij drie jaar lang wilde gaan blijven, maar uiteindelijk bleek de ervaren bestuurder slechts ‘tijdelijk noodverband’ na het opstappen van Pier Eringa.

Valentijn Driessen over Michael van Praag

Valentijn Driessen steunde destijds de aanstelling van Van Praag: “Er zijn nu een aantal mensen bijna op stel en sprong de deur uitgeknikkerd. Je moet maar wachten hoe zich dat ontwikkelt. En er is natuurlijk een hoop ellende. Als jij denkt dat Michael van Praag degene is die dat kan oplossen… Het zou mijn keuze niet zijn, maar als de bestuursraad dat denkt, moet je hem ook wel de mogelijkheid geven om dat te doen.”

Het aanstellen van Van Praag is een fout geweest van Ajax

  • Eens
  • Oneens
1781+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie