Martínez en Tagliafico: de Ajax-spionnen van Argentinië

Foto: Martínez en Tagliafico: de Ajax-spionnen van Argentinië

Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico spelen niet alles op het WK in Qatar, maar zijn wel belangrijk voor Argentinië richting de kwartfinale tegen Nederland. In eigen land worden ze door hun ervaringen bij Ajax gezien als spionnen met waardevolle informatie.

Martínez stond vorig seizoen nog tussen Daley Blind en Jurriën Timber in de defensie van Ajax. Vrijdag staan ze tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK in Qatar. De verdediger, die afgelopen zomer overstapte naar Manchester United, heeft zijn oud-ploeggenoten al een berichtje gestuurd en verwacht een spannende strijd. “Het gaat zwaar worden. Nederland heeft veel goede spelers”, zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

Martínez kwam tot nu toe drie keer in actie in Qatar. Hij startte tegen Mexico en viel in tegen Saudi-Arabië en Australië. In de achtste finale bewees hij zijn waarde door in de slotfase de gelijkmaker van Australië te voorkomen. Met een geweldige sliding blokkeerde hij een inzet van Aziz Behich, die op enkele meters van het doel vrijuit kon schieten. Het is nog de vraag of dit hem tegen Nederland weer een basisplek oplevert.

Oude bekenden

Tagliafico mocht starten in de eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië, maar verloor na de 2-1 nederlaag zijn basisplaats. Tegen Polen en Australië viel hij in. Toch wordt ook hem een belangrijke rol toegedicht voor de wedstrijd tegen Nederland door de vijf jaren die hij bij Ajax speelde. Tot afgelopen zomer deelden Martínez en Tagliafico immers de kleedkamer met Steven Bergwijn, Davy Klaassen, Daley Blind, Kenneth Taylor en Jurriën Timber.

De Argentijnse tv-zender TyC Sports vroeg Tagliafico al naar de Oranje-internationals. “Ik ken de meerderheid. Ze zijn misschien niet zo gepassioneerd als wij, maar ze zijn erg intelligent. Ze hebben een filosofie in Nederlandse stijl die vandaag misschien niet zo uitgesproken is als voorheen, maar ze weten heel goed hoe ze moeten voetballen.”

De kracht van Oranje

Tagliafico heeft gezien waar de kracht van dit Nederlands elftal ligt. “Het is verdedigend een zeer sterk team, dat is een van hun sterke punten. Ze hebben spelers van hoge kwaliteit en ze kunnen het spel op elk moment veranderen. Ze zullen het als een vroege finale beschouwen, net als wij. Het zal een hele moeilijke, complexe wedstrijd worden met veel strijd. De details zullen het resultaat bepalen.”

Moeten we bang zijn voor Argentinië?

  • Ja
  • Nee
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
61+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
58+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
573+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
344+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
371+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
359+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
39+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
124+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
434+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
650+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
276+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
642+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
408+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1524+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie