Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Guardiola vindt ex-Ajacied ‘een van de beste verdedigers ter wereld’

Foto: Guardiola vindt ex-Ajacied ‘een van de beste verdedigers ter wereld’

Pep Guardiola baalde na afloop van de verloren bekerfinale tegen Manchester United (2-1 nederlaag) flink. Desondanks sprak hij in de media ook zijn bewondering uit over de tegenstander.

Knappe overwinning Manchester United

Waar voor Manchester United de eindstrijd van de FA Cup cruciaal was, leek de ploeg van Guardiola het duel vooral te zien als een toetje. Manchester City was gezien het behaalde landskampioenschap de grote favoriet, maar uiteindelijk ging de tegenstander er met een overwinning vandoor.

Namens Manchester United waren Alejandro Garncho en Kobbie Mainoo de doelpuntenmakers, terwijl Jérémy Doku vlak voor tijd nog wat terug deed. Guardiola zag op het veld echter een andere speler als absolute uitblinker. De Spanjaard raakte namelijk onder de indruk van de kwaliteiten van Lisandro Martínez.

Martínez grote uitblinker bij FA Cup-winst

De voormalig Ajacied maakte in 2022 de overstap van Ajax naar Manchester United en wist nog niet aan de verwachtingen te voldoen. Dat komt voor een gedeelte door de blessureleed waarmee hij de voorbije periode te maken kreeg. Tegen Manchester City was hij echter terug.

Volgens Guardiola is de Argentijn een speler waarmee Manchester United de komende jaren verder kan. “Martínez behoort tot de top-vijf centrale verdedigers in de wereld. Hij maakte het verschil in deze wedstrijd met zijn passes door onze defensie heen”, zo vertelde hij aan de Engelse pers.

Behoort Martínez tot de beste verdedigers ter wereld?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
760+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie