‘Tagliafico-dreun voor Ajax’

Foto: ‘Tagliafico-dreun voor Ajax’

Ajax heeft het onderspit moeten delven in de arbitragezaak tegen de zaakwaarnemer van Nicolás Tagliafico. Daardoor is de Amsterdamse club nog eens een ton kwijt aan Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van de Argentijn, meldt Voetbal International.

Zaakwaarnemer Tagliafico jaagt Ajax flink op kosten

Tagliafico kwam voor zijn overgang naar Olympique Lyon vier jaar lang uit voor Ajax en in die periode kreeg de linksback tot twee keer toe een opgewaardeerd contract. Daarvan profiteerde ook Schlieper, die commissies ontving bij de onderhandelingen. In totaal deed de zaakwaarnemer goede zaken, die volgens het weekblad ruim een miljoen euro declareerde bij Ajax.

“Ajax beloont Schlieper voor zijn werkzaamheden met 200 duizend euro exclusief btw zodra de speler wordt ingeschreven bij de KNVB. Dat is nog niet alles, want Schlieper mag na de transferzomer van 2019 ook 100 duizend euro declareren als Tagliafico dan nog bij Ajax zit. Na deadline day in september 2020 staat er nog eens 70 duizend euro op het menu”, waarmee Voetbal International een opsomming geeft van de gelden die richting Schlieper gaan.

Ajax verliest arbitragezaak van zaakwaarnemer Tagliafico

Na het succesvolle Champions League-seizoen 2018/2019 krijgt Tagliafico opnieuw een opgewaardeerd contract, ondanks dat de Argentijn eerst op een transfer leek aan te sturen. Opnieuw krijgt Schlieper een flinke commissie van vijf ton stelt het weekblad. “Dit bedrag maakt Ajax in twee delen over: 250 duizend euro bij ondertekening en 250 duizend euro na deadline day. Bij Ajax bestaat het idee dat met dit tweede provisiecontract de afspraken die zijn gemaakt in de eerste commissieovereenkomst (100 duizend euro na de transferzomer van 2019 en 70 duizend euro na de transferzomer van 2020 ) zijn komen te vervallen.”

Bij deze getroffen regeling ging het echter fout stelt Voetbal International. “Ajax heeft onvoldoende duidelijk gemaakt dat het tweede provisiecontract de eerste afspraak zou vervangen, zo valt te lezen”, na het oordeel. Daardoor moeten de Amsterdammers alsnog een ton overmaken naar Schlieper, die in totaal bijna ruim een miljoen euro heeft ontvangen van Ajax.

Moeten clubs minder gaan betalen aan zaakwaarnemers?

  • Ja, die krijgen veel te veel geld
  • Nee, dat moeten clubs zelf maar bepalen
1289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie