Lodewijks en Huntelaar in voorlopige WK-selectie Oranje

Soccernews

[img align=left]uploads/knvb logo[/img]De Nederlandse bondscoaches Marco van Basten en John van ‘t Schip hebben vandaag tijdens een persconferentie de namen bekendgemaakt die zijn opgenomen in de voorlopge WK-selectie van het Nederlands Elftal. De opvallendste namen in de 33-koppige voorselectie zijn die van Feyenoord-doelman Patrick Lodewijks en Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar.

Het is echter nog lang niet zeker of beiden in de uiteindelijk WK-selectie terecht gaan komen, op maandag 15 mei zullen Van Basten en Van ‘t Schip hun definitieve keuze (23 spelers) bekend moeten maken bij de wereldvoetbalbond FIFA. Waarna het WK in Duitsland van start zal gaan op 9 juni aanstaande.

Voorafgaand zullen een aantal van de spelers uit de voorselectie nog bijeenkomen, tijdens een extra trainingsstafe in Noordwijk van 9 tot 12 mei zullen de bondscoaches hun definitieve keuzes gaan maken. Tijdens die trainingsstaga zullen een aantal namen ook niet present zijn, dit vanwege de nationale en internationale competitie-, beker- en/of andere clubverplichtingen. Tijdens de eerste week van mei zullen de namen, die tijdens de extra activiteit aanwezig zijn, bekend gemaakt worden.

In de voorlopige WK-selectie zitten een aantal opvallende namen, naast de eerder genoemde Lodewijks en Huntelaar hebben ook ‘good-old’ Edgar Davids en bankzitter als Ryan Babel (Ajax) en Martijn Meerdink (AZ) een plaatsje gekregen in de voorlopige groep. Tevens is ook de naam van AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf niet te vinden in de namenlijst, ondanks zijn goede spel van de laatste weken vonden Van Basten en Van ‘t Schip het niet nodig de routinier te selecteren.

Ook Jong Oranje-coach Foppe de Haan geeft maandag 15 mei de namen prijs van het 22-koppige gezelschap dat Nederland vertegenwoordigt op het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar in Portugal. De eindronde voor de oudste jeugdteams begint op 23 mei, terwijl de finale voor 4 juni geprogrammeerd staat.

In die selectie zullen hoogstwaarschijnlijk nog een aantal namen uit de voorlopige WK-selectie gaan plaatsnemen, spelers als Ryan Babel en Urby Emanuelson hebben de leeftijdsgrens van Jong Oranje nog niet overschreden, en kunnen dus komende zomer ook in Portugal uit gaan komen.

[b][u]De voorlopige WK-selectie van Oranje (33 spelers):[/b][/u]
[b]Keepers (4 spelers):[/b] Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (AZ), Patrick Lodewijks (Feyenoord), Edwin van der Sar (Manchester United)

[b]Verdedigers (11 spelers):[/b] Urby Emanuelson (Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Jan Kromkamp (Liverpool), André Ooijer (PSV)

[b]Middenvelders (9 spelers):[/b] Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (FC Barcelona), Nigel de Jong, Rafael van der Vaart (beiden Hamburger SV), George Boateng (Middlesbrough), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Tottenham Hotspur)

[b]Aanvallers (9 spelers):[/b] Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Martijn Meerdink (AZ), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen, Dirk Kuyt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie