Liverpool bereikt finale League Cup na remise

Liverpool heeft de finale van de League Cup bereikt, waarin Chelsea de tegenstander is. In de halve eindstrijd werd Fulham over twee duels aan de kant gezet. Na een overwinning in Liverpool bleek een gelijkspel nu voldoende.

Van Dijk, Gravenberch en Gakpo naar Wembley

Het in prima vorm verkerende Liverpool reisde af naar Londen om een ticket voor de League Cup-finale te bemachtigen. De 2-1 thuisoverwinning op Fulham in de heenwedstrijd moest over de streep worden getrokken. Ryan Gravenberch en Cody Gakpo mochten het weer eens laten zien vanaf de aftrap, iets dat de laatste duel zeker geen zekerheid is. Aanvoerder Virgil van Dijk was ook in dit duel nodig. Kenny Tete was reserve bij de thuisploeg.

The Reds doen al vroeg goede zaken

Al na elf minuten kwam Liverpool in een zetel. De jonge verdediger Jarell Quansah opende met een lange bal op Luis Díaz. De Colombiaanse aanvaller controleerde waagde een poging in de korte hoek, en trof doel. Keeper Bernd Leno leek daar wat meer te kunnen doen, maar moest de openingsgoal slikken. De 0-1 tussenstand bleef daarna lang op het scoreboard staan.

Er waren over en weer nog wel kansen, maar de scherpte bleek niet aanwezig bij de afronding. Twintig minuten voor tijd kreeg Gravenberch nog een mogelijkheid, zijn schot eindigde echter naast het doel. Niet veel later bracht Fulham de spanning echter toch weer terug. Bij een dood spelmoment sloeg Issa Diop van dichtbij toe: 1-1. The Cottagers probeerden er nog een verlenging uit te slepen, maar slaagden niet in die missie.

Eindstrijd tegen Chelsea

Zo bereikte Liverpool de finale van de League Cup. Daarin is Chelsea de tegenstander, dat dinsdagavond wist uit te halen tegen Middlesbrough. De eindstrijd vindt over precies een maand plaats op Wembley.

Scoreverloop: 0-1 (11′) L.Díaz, 1-1 (76′) I.Diop