KV Kortrijk straft inefficiënt AA Gent genadeloos af

Soccernews

AA Gent heeft de derde plaats laten schieten. De Gentenaren verloren op eigen veld van een enthousiast en efficiënt Kortrijk. De club van oefenmeester Hein Vanhaezbrouck haalde het met 2-3 in het Jules Ottenstadion.

Beide clubs testten elkaars doelmannen in de openingsfase. Een poging van Elimane Coulibaly dwarrelt in de handen van Kortrijk-doelman Darren Keet en Gent-doelman Sergio Padt heeft een mager schotje van Ernest Nfor eenvoudig op.

Voor AA Gent was het een verhaal van net niet. Jesper Jørgensen, Ilombe M’Boyo en Coulibaly wrongen de ene kans na de andere de nek om. Dat werden de Gentenaren duur betaald gezet toen Steeven Joseph-Monrose Kortrijks eerste echte kans wel benutte. De Franse belofte liep knap de diepte in en stifte het leer achter Sergio Padt tegen de touwen.

Ook na de pauze kende de thuisploeg geen verbetering. De Gentenaren domineerden de aanval, maar sputterden in de zone van de waarheid. Oefenmeester Trond Sollied gooide in de tweede helft Yassine El Ghanassy en Zlatan Ljubijankic in de strijd en dat loonde. In de slotfase scoorden Ljubijankic en Jørgensen alsnog. Een derde doelpunt kwam er niet, scheidsrechter Johan Verbist keurde in de tachtigste minuut een doelpunt van de Gentenaren wegens duw- en trekwerk.

De doelpunten waren slechts een pleister op de wonde. Tussendoor hadden de Kortrijkzanen nog gehakt gemaakt van de Gentse verdediging. Mohammed Oussalah rondde zijn individuele actie beheerst af en Peter Czvitkovics bedankte Gertjan De Mets voor een uitstekende voorzet door het derde Kortrijkzaanse doelpunt te maken. Kortrijk kwam in de slotfase nog met de schrik vrij en haalde de driepunter mee naar West-Vlaanderen.