‘Klassieker onder hoogspanning’

Foto: ‘Klassieker onder hoogspanning’

Feyenoord en Ajax trappen vanmiddag af voor de eerste topwedstrijd in de Eredivisie. De aartsrivalen staan in De Kuip tegenover elkaar. Hedwiges Maduro, als speler ook actief in deze wedstrijden, gaat in gesprek met Ajax Life in op zijn verwachtigen.

Feyenoord heeft vijf punten voorsprong op Ajax. De Rotterdammers kunnen dus hele goede zaken doen in de concurrentiestrijd met de Amsterdammers en een verschil van acht punten noteren. Aan de andere kant kan Ajax ervoor zorgen dat de koploper van de Eredivisie de hete adem van de ploeg van Schreuder ook na de wedstrijd in De Kuip voelt.

Maduro denkt dat de druk er flink opstaat in Rotterdam. “‘Deze klassieker is er uiteraard wel eentje onder hoogspanning”, zei hij in gesprek met Ajax Life. “Als speler weet je dat je moet winnen. Anders wordt het gat wel heel groot. Los van het publiek is dat dus al extra druk van het sportieve.”

Dat begint met de concentratie en het vermogen om met de enorme druk om te gaan. “Als topsporter moet je jezelf altijd kunnen motiveren, maar bij deze topwedstrijden is dat wel makkelijker. Ik weet zeker dat iedereen zondag tot op het bot geconcentreerd en gefocust is. Zeker weten. Die wil zal er bij Ajax zijn. Of het eruit komt, dat is een tweede.”

Ajax is de favoriet op basis van het budget én de spelersselectie. Dat het gevoelsmatig toch anders ligt, zegt volgens Maduro genoeg. “Als je kijkt naar de selecties van de afgelopen jaren, dan had Ajax steevast verreweg de beste selectie. Toen ik nog speler van Ajax was, waren de verschillen niet zo groot als de laatste seizoenen. De klassieker was in mijn tijd best een gelijkwaardige strijd voor mijn gevoel. Nu wordt weer de vraag gesteld wie de favoriet is voor zondag. Dat die vraag überhaupt gesteld wordt, is veelzeggend.”

Maduro verwacht daarom dat Feyenoord de favorietenrol zal gaan pakken in de thuiswedstrijd. “‘Ik verwacht dat Feyenoord meteen volle bak druk vooruit gaat geven. Vol gas met het publiek erachter. Ze zullen Ajax totaal geen lucht willen gunnen.”

PSV Eindhoven
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 januari 2023 17:52.

Wie wint De Klassieker?

  • Feyenoord
  • Ajax
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie