“Kampioen worden ze honderd procent”

Foto: “Kampioen worden ze honderd procent”

Feyenoord hoopt dit weekend ten koste van Sparta Rotterdam een volgende stap te zetten richting de landstitel. De voorsprong is riant en dus durft Jan Everse het wel aan om een duidelijke voorspelling te plaatsen.

Everse heeft alle vertrouwen in Feyenoord

In FC Rijnmond spreekt de oud-speler van Feyenoord klare taal over de nieuwe kampioen. “In mijn ogen gewoon Feyenoord.” Hij vervolgt: “Ze staan zes punten voor met nog acht wedstrijden te gaan. Die gaan dit nooit meer uit handen geven. Dat zou de grootste teleurstelling aller tijden zijn.”

Het bezoek aan Sparta is geen appeltje eitje voor de Eredivisie-koploper. Everse: “Sparta is wel een hele lastige ploeg om tegen te spelen, de situatie is heel anders dan in andere jaren, dan stond Sparta ergens onderin en nu zesde. Dat is natuurlijk fantastisch. Ze zijn niet heel erg meer de underdog, want ze spelen goed voetbal en hebben een heel goed wapen bij dode spelmomenten. Ik denk dat Feyenoord wint, maar het zal niet makkelijk worden.”

In 2017 werd Feyenoord landskampioen, maar verloor het bij Sparta. Volgens Sparta-trainer Maurice Steijn tekent Feyenoord voor dat scenario. Everse niet: “Ik teken nergens voor. Het zijn twee Rotterdamse clubs dus ze hebben mijn sympathie. Maar het is zeker niet zo dat ik ervoor ga tekenen. Feyenoord moet zelf zorgen dat ze winnen morgen, dat zal lastig worden. Als Sparta wint vind ik het ook prima, want ze spelen een geweldig seizoen.”

Drie prijzen?

Theoretisch kan Feyenoord drie prijzen winnen: landskampioen, bekerwinnaar en de Europa League. Everse: “Ik heb de laatste wedstrijd zitten kijken en wat bij mij Feyenoord enorm bevalt is dat ze veel fitter zijn dan Ajax. Bergwijn, 35 miljoen, kan niet eens een hele wedstrijd spelen. Ik denk dat ze de bekerfinale wel gaan halen! AS Roma moet je maar afwachten, zij hebben zich wel versterkt. Kampioen worden ze honderd procent!”

Wint Feyenoord met 1-3 bij Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoeveel prijzen gaat Feyenoord winnen?

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie